Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Potrzebuję ustawić tak aby:
- zamówienia poniedziałek - piątek do godziny 16:00 są wysyłane kolejnego dnia, zamówienia po godzinie 16:00 pakowane w kolejnym dniu i wysyłane następnego dnia.
- zamówienia sobota - niedziela są pakowane w poniedziałek i wysyłane we wtorek.
Proszę o podpowiedź jak to ustawić aby zachować jeden dzień wysyłki. Bo teraz mam sytuacje, że zamówienie przyszło w niedzielę o 23:00 a ja je musze wysłać w według Allegro w poniedziałek co jest bezsensu. Przecież ktoś musi zapakować te zamówienie, wygenerować etykietę i zamówić kuriera, a kurier przyjeżdża u mnie w dniu następnym po wygenerowaniu etykiety.
Na Allegro nie ustawisz precyzyjnie, gdyż ich sztuczna inteligencja i tak powiadomi kupującego po swojemu i wg własnego widzimisię.
@Client:44052296 Tak, ale to działa tylko dla czasów 2 dni i dłuższych
@www_skleplux_pl w Twojej sytuacji godziny graniczne nie mają zastosowania - powinieneś ustawić czas wysyłki 2dni.
Allegro zmieniając nazwy "czasów odstawy" delikatnie namieszało, powinno być tak:
natychmiast - jak nazwa wskazuje jest to wysyłka natychmiast po złożeniu zamówienia.
1 dzień - dawne 24h i nadanie powinno nastąpić nie później niż w 24h od zamówienia, w praktyce zamówienia do godziny granicznej tego samego dnia pozostałe dnia następnego.
Dlaczego mam ustawić czas wysyłki 2 dni, skoro tak jak napisałem:
- zamówienia poniedziałek - piątek do godziny 16:00 są wysyłane kolejnego dnia (1 dzień wysyłki), zamówienia po godzinie 16:00 pakowane w kolejnym dniu i wysyłane następnego dnia. ( 2 dni wysyłki)
-- zamówienia sobota - niedziela powinny być traktowane jak zamówienia w poniedziałek i wysyłane we wtorek (też 1 dzień).
Chyba faktycznie na Allegro 24 godziny nie są równe 1 dzień i weekend traktowany jest jak dzień roboczy.
@www_skleplux_pl Nie masz szans, ze algorytmem Allegro nie wygrasz.
Ja np. dziś rano w jednej minucie dostałem dwa maile: od InPost, że paczka już czeka w paczkomacie, oraz od Allegro, że jest opóźniona, bo nie przyjdzie w poniedziałek 16.12. (mamy wtorek 17.12). Dodam, że zamawiałem w niedzielę wieczorem, czyli przewspaniały algorytm wyliczył, że w poniedziałek paczka miała być u mnie!
Czyli rozumiem jedna wielka kicha. W takim razie proszę Allegro o wprowadzenie zmian w podawaniu czasu na wysyłkę, jaki jest prawdziwy u każdego sprzedającego. Dodam tylko, że "jeszcze" przy całym procesie logistycznym pracują ludzi a nie roboty, i należą im się weekendy wolne a nie pakowanie paczek.
Nalezy pamiętać, że Allegro ma inny system pomiaru czasu.
1 dzień = kilka godzin
... a i ... wszyscy pracujemy do północy 😉
@bosek_2804 przecież pod tym względem system jest czytelny, ustawiasz godzinę graniczną dla czasu wysyłki 1 dzień - wszystkie przesyłki do tej godziny będą z nadanie tego samego dnia.
Tak naprawdę problemy zaczynają się tylko w kilku przypadkach:
- zbyt mała ilość zamówień
- wysyłanie przesyłek niezgodnie z deklaracją.
Co prawda system nie jest idealny ale akurat Ty masz pretensje, że działa dokładnie tak jak ma działać.
Jakie pretensje ? Ustawiam godzinę graniczną np do 13:30 i zakup do 13:29 mam zrealizować do północy 23:59 - czyli jedyne czego się czepiam, to 1 dzień nie jest równy 24h
KAPITO ? 😉
@bosek_2804 bo to nie jest 1 DOBA ( ta jest równa 24h ) lecz 1 DZIEŃ czyli do konca bieżącego dnia 🙂
@_Likos_ W toczącym się postępowaniu sądowym w pouczeniu otrzymałem termin 1 miesiąc na złożenie skargi. Dość nietypowy termin, ale referendarz taki wpisał w pouczeniu.
Nikt w Sądzie Rejonowym nie wiedział ile wynosi miesiąc 😛
@www_skleplux_pl na Twoim miejscu ustawiłbym wysyłke deklarowana na dwa dni ( maxymalny termin) i tego sie trzymał nie wysyłając wczesniej nawet jeśli masz takie możliwości.
Po 30 dniach jeśłi bedziesz wysyłał zgodnie z deklaracją wszystko powinno być ok