anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak ustawić warunki zwrotów żeby trafiały na paczkomat?

RoyalDeals
#8 Zapaleniec#

Witam, 

Chciałbym żeby zwroty trafiały na paczkomat (mam go pod nosem) zamiast na adres, czy da się to ustawić ?

Komuś się to udało?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Client:44052296
#21 Demiurg#

@RoyalDeals ogólnie nie ma takiej możliwości. Może przy indywidualnych ustaleniach z inpost.

oznacz moderatorów

RoyalDeals
#8 Zapaleniec#

Dzięki

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@RoyalDeals  tak jak napisał @Client:44052296  nie da się, ale prawdę mówiąc, to dziwi mnie, że inpost dokłada sobie roboty wysyłając kurierów, przecież jak nadałem w paczkomacie, to równie dobrze mogę odebrać przesyłkę zwrotną

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

U mnie nieodebrane wracają do paczkomatu, natomiast zwroty kurierem. W sumie to dziwne, bo jakiś czas temu chyba były informacje, że zasady się zmieniły i zwroty będą  wracać tam skąd przyszły....

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@AnnaG-Antyki  zwrot kasy wraca tam skąd przyszedł, ale o paczkach, to nie wiem gdzie widziałaś tę informację🤔

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Oj już z rok temu była. Przychodziły maile. Chyba że coś pomyliłam i to o anulowane tylko chodziło.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@AnnaG-Antyki piszesz o tej zmianie ?

https://inpost.pl/aktualnosci-zmiany-w-regulaminach-inpost-0

Główna zmiana w regulaminach:

• Zmiana procesu realizowania zwrotów do nadawców po nieudanej próbie doręczenia przesyłki – po zmianie zwroty będą realizowane bezpośrednio do miejsca, z którego przesyłki zostały nadane. Jeśli nadanie nastąpiło przez Paczkomat® lub przez  PaczkoPunkt – zwrot zostanie wykonany dokładnie do tego samego urządzenia lub punktu. W przypadku nadania poprzez podjazd kuriera – zwrot zostanie zrealizowany pod adres nadawczy (tak jak dotychczas). Zmiana nie dotyczy Klientów z ustalonym adresem zwrotu w ramach umowy biznesowej.

Modyfikacje wchodzą w życie od 17 października 2022 roku.

________
Κώστας
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Wygląda, że tak. 

oznacz moderatorów