anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak ustawic, zmienic metody wplat

mkczesci10
#1 Nowicjusz

Jestem sprzedającym proszę o podpowiedz jak mogę zmienić metody wpłat od kupujących ? Sprawa ma się tak ,że wysyłam wszystko kupującym przesyłką pobraniowa ,tak mam tez ustawione. Lecz znajdzie się co jakiś czas kupujący który jakimś cudem uda mu się kupić i opłacić przedmiot a co lepsze ostatnio kupujący wpisał sam koszt wysyłki jako ustalony ze sprzedawcą ,czy ze mną. Gdzie nic takiego nie konsultował.

Instrukcje zmiany metod wpłat od kupujących jakie znalazłem w internecie mają sie ni jak do rzeczywistości Allegro. Ja takich opcji u siebie nie mam.

Kroki do ustawienia metod wpłat: 

1. Zaloguj się: do swojego panelu sprzedawcy lub administratora sklepu.
  2. Znajdź zakładkę "Ustawienia" lub "Płatności" .
  3. Przejdź do sekcji dotyczącej metod płatności: lub form wpłat.
  4. Dodaj nową metodę płatności, a następnie wybierz jej typ, na przykład:
    • Przelewy online
    • BLIK
    • Karty płatnicze
    • Płatność przy odbiorze: (pobranie)
    • Raty
  5. Uzupełnij wymagane dane: do konfiguracji, takie jak numer sprzedawcy lub dane od operatora płatności.
  6. Ustaw, które metody mają być aktywne: w Twoim sklepie.
  7. Zapisz zmiany .
oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mkczesci10 sprawdziłam Twoje zamówienia i są one realizowane zgodnie z Twoimi warunkami, czyli z płatnością przy odbiorze.
W zamówieniu nr d4c8f330-9f98-11f0-a6cc-b3145592fdde kupujący mógł wybrać opcję Koszt dostawy ustalany ze sprzedającym, ponieważ jedyna forma dostawy to był odbiór osobisty, a nie kurier z płatnością za pobraniem. 
Aby kurier z pobraniem w określonej przez Ciebie cenie był jedyną formą dostawy (i płatności) to musi być to jedyna opcja w cenniku dostaw dla kupujących do wyboru.
Wtedy na formularzu płatności o dostawy mają taki widok:

la_nika_0-1759914323829.png

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów