Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Trzoszkę nie ogarniam tego:
Chcę wystawić koszulki w 3-ch rozmiarach np. S,ML to czy muszę najpierw je wystawić jak trzy osobne produkty?
A jak dojdą mi jeszcze 3 kolory to wtedy mam 9, to czy dopiero po wystawieniu wszystkich mogę to wszystko połączyć w jeden wielowariantowy produkt?
A jak tych kombinacji będzie 200, to cała zabawa =+200?
Może to można jakoś prościej, ktoś coś?
Tak zabawa.
Maskakra jakaś, ten system wymyślił jakiś kre**piiip**n albo sadysta.
@texprint_pl Może to można jakoś prościej, ktoś coś?
Tak otworzyć własny sklep internetowy który ma to w standardzie, wystawić jedną koszulkę i dodać warianty kolory i rozmiary do wyboru, dla allegro jest to bardzo skomplikowane a potem się dziwią że jest powielanych setki aukcji 😄
Tak, sklep już mam. Jednen woo, drugo presta. Mnożenie warantów w tych sklepach to bułka z masłem w porównaniu z tym co jest tutaj. Niestety brak mi przyzwoitych określeń żeby to określić. Chyba pozostaje tylko opcja poporszenia kupującego o podanie rozmiaru i koloru koszulki, w opisie aulcjji.
@texprint_pl tak pod warunkiem że masz na staniu, jak wystawisz 100 szt musisz mieć z każdego wariantu po 100 szt 🙂
Poprostu nie wierzę, chyba mnie wkręcasz. A jak będę chciał dodać przecinek w opisie dla 200 wariantów, to jedna robota i 200+ ?
@texprint_pl ja wystawisz 100 szt a klient kupi 100 sztuk S lub M lub XL to musisz być na to przygotowany, mało prawdopodobne ale taki jest wymóg allegro jak dajesz do wyboru kolor klientowi że musisz mieć z każdego 🙂
No to ogarnąłem to metodą wystaw z pliku, może się komu przyda. Czyli tak:
po wystawieniu aukcji
Do przetwarzania pliku z produktami, ja użyłem darmowego programu arkusza kalkulacyjnego "LibreOffice".
U mnie są to koszulki więc warianty to kolory i rozmiary. Rozmiary allegro grupuje za automatu w warianty, kolory nie za bardzo. Po przejściu do sekcji "wielowariantowość" grupuję odpowiednie pozycje w jedną aukcję wielowariantową i gotowe.
Troszkę trzeba było się napocić żeby załapać jak tworzyć aukcje z pliku, ale metodą prób i błędów można było dojść do celu. Jak już wiadomo o co w tym chodzi, wystawienie wielowariantowej aukcji metodą "z pliku" nie jest może wygodniejsze, ale jest o wiele szybsze.