anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

jak wyłączyć automatyczne wznawianie sprzedaży właśnie sprzedanego towaru

Serapiss_
#8 Zapaleniec#

Sprzedaję używane płyty winylowe, każda sztuka jest inna, właśnie zauważyłem że pomimo wprowadzenia w opisie przedmiotu dostępność 1 sztuka, gdy dochodzi do sprzedaży to Allegro automatycznie wystawia je ponownie  tak jakbym miał ich więcej ?!?

Co z tym mogę zrobić..?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Serapiss_ Najprawdopodobniej wystawiając oferty, zaznaczyłeś w tę opcję:

nat_not_0-1697871833563.png

Jeśli oferty mają się nie wznawiać, musisz z niej zrezygnować.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Serapiss_
#8 Zapaleniec#

Chciałem wrócić do tego tematu..
 Wystawiam towar dostępny w ilośći 1 sztuka i chcę aby automatycznie się wznawiał - dopóki nie zostanie sprzedany.

Problem polega na tym że gdy ktoś go w końcu kupi to mam go ciągle jako aktywną ofertę i jeżeli ręcznie nie zakończę tej oferty to ktoś może go kupić ponownie..
Co już się wydarzyło i sprawia mi i kupującemu sporo problemów.

Szukam takiego rozwiązania aby pozycja wznawiała się automatycznie do czasu aż zostanie sprzedana a następnie znikała z mojej oferty sprzedaży czyli z z kategorii: mój asortyment / aktywny.
Czy istnieje taka możliwość?

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@Serapiss_ czy korzystasz z integratora API? Najprawdopodobniej, to ono ingeruje w statusy Twoich ofert. Zachęcam do zweryfikowania tego. 

Basia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Serapiss_
#8 Zapaleniec#

Nie używam integratora API , wystawiam bezpośrednio na Allegro.. kilka dni temu rozmawiałem z ojcem który także wystawia na Allegro i ma dokładnie ten sam problem i też nie używa API..

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Serapiss_ sprawdziłam Twoją przykładową ofertę (nr 16256073844) i ma ona zaznaczoną opcję automatycznego wznawiania, o której wcześniej pisała Natalia. 
Oferta z opcją “po zakończeniu wystaw ponownie ofertę z pełnym zestawem przedmiotów” będzie wznawiana ze stałą, początkową liczbą przedmiotów z nowym numerem. 
Podejrzewam, że u Twojego Taty, to także może być przyczyna, jeśli podasz mi numer przykładowej oferty z jego konta, będę mogła to sprawdzić. 
Powinniście edytować swoje oferty i odznaczyć tę opcję. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów