Dzień dobry, czy da się wyłączyć wysyłkę w wigilię, bez przerwy w sprzedaży?
@wiki0441 Ustawienia czasu wysyłki możesz zmienić w tej zakładce. Tymczasowo włączyliśmy opcję: wyłącz dostawy szybsze niż moja deklaracja u wszystkich sprzedających. Oznacza to, że w ofertach z deklaracją wysyłki 2 lub 3 dni pokazujemy przewidywany czas dostawy nie krótszy niż czas wysyłki, który deklarujesz.
Na jak długo włączona jest ta opcja? Czy potem będę musiała ją wyłączyć ręcznie, czy stanie się to automatycznie?
Cześć, @wiki0441. 24, 25 i 26 grudnia są ustawowo wolne od pracy, więc nie musisz w te dni wysyłać zamówień. Kupujący zobaczą predykcję dostawy uwzględniającą dni świąteczne - czyli przewidywana dostawa będą przypadać na dni robocze zgodnie z Twoją deklaracją wysyłki. Tutaj znajdziesz więcej informacji na ten temat.
Gdy opcja wyłącz dostawy szybsze niż moja deklaracja zostanie ponownie wyłączona, będziesz musiała przełączyć ją ręcznie. O jej wyłączeniu damy znać w aktualizacji tego artykułu.
W tym artykule znajdziesz więcej informacji na temat tej opcji.
Czy to znaczy, że jeszcze nie wiadomo, kiedy ta opcja zostanie wyłączona? Czy mam codziennie sprawdzać ten artykuł?
@wiki0441 nie wiadomo, wrócimy do Ciebie z informacją na ten temat.
Tak jak Marysia napisała przewidywany czas dostawy uwzględnia Święta. Jeśli chcesz przedłużyć przerwę świąteczną bez wyłączania sprzedaży, możesz wydłużyć czas wysyłki na 4 dni, wtedy przewidywany czas dostawy wyliczymy tylko na podstawie Twojej deklaracji.