Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
dopiero zaczynam przygodę z Allegro, mam zamiar kupować taniej od ludzi (nie u żadnych sprzedawców) i sprzedawać na Allegro. Chodzi mi o elektronikę, laptopy i komputery stacjonarne. Czy muszę odprowadzać podatki, jeśli tak to jakie i gdzie je odprowadzić, bo w tych sprawach jestem laikiem.
@Client:98467772 Jeśli zamierzasz prowadzić ciągłą sprzedaż zorganizowaną, powinieneś zarejestrować działalność gospodarczą i sprzedawać na Allegro z konta firmowego. O podatki zapytaj najlepiej Urząd Skarbowy.
Wyjątkiem jest działalność nierejestrowa, o ile Twój miesięczny przychód nie przekroczy połowy płacy minimalnej; https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-dzialalnosc-nierejestrowa-brak-obowiazku-rejestracji-drobnej-firm...
@Client:98467772 Najprościej: 1 napisac do wlasnego Urzedu Skarbowego odpowiednie pytania i poprosić o odpowiedź ( mógłbys po prostu pójśc i zapytac ale lepiej mieć wszystko na piśmie )
2) Pójść do biura rachunkowo-podatkowego i po prostu dopytac ( pewnie za jakąś opłatą)
@Client:98467772 Elektronika jest pod specjalnym nadzorem US, jeżeli będziesz prowadził sprzedaż ciągłą, to musisz odprowadzać vat i mieć kasę fiskalną.