Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wystawiłam przedmioty na aukcje WOŚP i wybrałam cennik "Dostawa aukcja WOŚP", w którym jest: Paczkomaty InPost 11.99 lub odbiór osobisty.
Po zakończonej aukcji kiedy wybieram "Zamówienia" i "Nadaj przesyłkę", to przenosi mnie do mnie do okna logowania do Inpost. Zalogowałam się i udało mi się nawet zintegrować konta Inpost i Allegro. Inpost potrafi pobrać informacje o zamówionych przesyłkach z Allegro, ale ceny przesyłek liczy wg swojego cennika czyli np. przy gabarycie B - 18,99.
W jaki sposób wygenerować etykiety żebym nie musiała dopłacać do kosztów dostawy?
@alga0987 Cześć. 🙂 Cennik, który udostępniłaś, jest niepoprawny. Maksymalne ceny, jakie możesz ustawić w cennikach, żeby nadać paczkę na naszej umowie z InPost to:
Tutaj znajdziesz więcej informacji: https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/allegro-paczkomaty-inpost-informacje-dla-sprzedajacych-dyBd14MX...
@ko_alka Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Rzadko wystawiam coś na Allegro i trochę nie radziłam sobie z cennikami. Zmieniłam i teraz mam taki:
Czy teraz już będę mogła wysłać bezpośrednio z Allegro i w tych cenach? Czy to, że pozostawiłam możliwość odbioru osobistego nie przeszkadza?
Z góry dziękuję za odpowiedź 🙂
@alga0987 Bezpośrednio na stronie Allegro nie, ale zrobisz w narzędziu Manager Przesyłek InPost po przeprowadzeniu integracji z Allegro. Tutaj znajdziesz instrukcję. Pamiętaj, by przed przeprowadzeniem weryfikacji wyłączyć blokadę wyskakujących okienek w ustawieniach przeglądarki - uniemożliwia ona dokończenie integracji.
Opcja odbioru osobistego w tym nie przeszkadza. 🙂
@w_kiwi Serdecznie dziękuję 🙂
Jedna aukcja i cała procedura, potrzebne Ci to?
@LEW433 Aukcji jest kilka, a wiedza pozostanie również na później 🙂
to dlaczego allegro sugeruje niepoprawny cennik. czy można wyslac przedmiot wylicytowany na WOSP i z oplaconą przesylka wg. cennika allegro, czy też trzeba dopłacac ?
@adachr nie sugerujemy niepoprawnego cennika. Gdy wejdziesz w Ustawienia dostawy i stworzysz nowy cennik, to dla metod dostawy InPost masz podane prawidłowe koszta dostawy dla zamówień płatnych z góry oraz przy odbiorze:
Nie trzeba niczego dopłacać.