Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałabym - obok książki papierowej - wystawić na sprzedaż pliki audio, które są uzupełnieniem książki, a nie "powieleniem" treści książki, jak ebook. Pliki są w formacie mp3 i wav. Czy można je wystawić jako odrębną aukcję, i w jakiej "formie"?
@MissLisKateeM na allegro.pl sprzedaż w kategoriach Ebooki i Audiobooki - mp3 prowadzić mogą wyłącznie oficjalni dystrybutorzy, po spełnieniu odpowiednich wymagań technicznych i podpisaniu osobnej umowy z Allegro.
Dotyczy to tylko ebooków i audiobooków, które są sprzedawane osobno – nie są integralną częścią zestawu wydawniczego. Jeśli sprzedajesz ebook jako dodatek do jakiegoś produktu – taki zestaw możesz wystawić w kategorii głównego produktu. Na przykład: wystawiasz podręcznik, do którego dołączone są materiały graficzne na ebooku. Ofertę takiego produktu wystawisz w kategorii właściwej dla podręcznika.
Dzięki. W takim razie jak mogłabym zostać oficjalnym dystrybutorem, jeśli jestem autorem książki oraz dodatkowych plików mp3 - które są "extra" częścią książki, lecz nie obowiązkową, a dodatkową do kupienia?
...chyba, że te pliki faktycznie można wystawić na 1 aukcji z książką (jako drugą "szerszą" ofertę)
... tylko jak umieszcza się fizycznie pliki mp3 czy wav na aukcji allegro, żeby nie mógł pobrać ich każdy, kto wejdzie w szczegóły oferty, lecz dopiero ten, kto zakupi? Będę wdzięczna za łopatologiczne wyjaśnienia 🙂
@MissLisKateeM jeśli oferujesz wyłącznie publikację swojego autorstwa. Musisz umożliwić pobieranie e-booków z zakładki Moja półka (zrobisz to poprzez integrację z API).
W opisie oferty muszą znaleźć się informację o zasadach korzystania z oferowanego towaru po jego zakupie, w tym o możliwości pobrania ebooka lub audiobooka z zakładki Moja półka oraz odpowiednie warunki zwrotu (brak możliwości odstąpienia od umowy bez podawania przyczyny).
Napisz do nas na ebooki@allegro.com, otrzymasz szczegółowe informacje, czy sprzedaż takich produktów będzie możliwa.
Dzień dobry, mam wrażenie, że tutaj temat nie został wyjaśniony, a mam takie samo wyzwanie. Nagrałam audiobooka do swojej książki w profesjonalnym studio ze znaną aktorką, ale Allegro nie pozwala mi go dodać bo nie jestem zarejestrowana jako oficjalny dystrybutor. Jak mogę stać się takim dystrybutorem dla własnej książki. Mówimy o audiobooku, a nie ebooku. Wersja plików mp3 lub wav.
@Baj-Ania informacje o tym, jak rozpocząć sprzedaż w przypadku audiobooka znajdziesz w tym artykule.