Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak wystawiam telefon z wyróżnieniem to gdzie się pokaże? Przy wyszukaniu i wpisaniu nazwy pokazują? Pokazują się podróby, używki odnowione itp. na pierwszym miejscu albo inne modele albo używki. Po co to wyróżnienie?
kasa za wyróżnienie i wyższa prowizja od oferty wyróżnionej.
sprzedajesz 1 sztukę? okazjonalnie?
nowy? używany?
moim zdaniem biorąc wszystko co powyższe: wycofaj sie z tego. będą z tego problemy
samsung xcover 3 w zaplombowanym pudełku. Sprzedają jako firma i raczej wielosztuki odkupione, bez faktury. Allegro nie pozwala mi wystawiać jako nowe albo tylko z vatem. A jak odliczę vat to jestem na minusie.
oni Cię przecież zablokują.
Sprzedaż elektroniki jest tu niewskazana, dla wybranych. Mają fizia na tym punkcie, bo najwięcej jest o to chryj i kasa wypływa z protectów.
Szukasz ominięcia vat a towar jest nowy ?
Nie ominięcia . Towar odkupiony od osoby prywatnej jest vat-marża a tego jako nowy(choć daję gwarancję) allegro nie chce wystawić choć odnowione sprzedawane jako nowe ich nie zajmują. A moją kasę za wystawienie, prowizję i wyróżnienie , akceptują.
Towar odkupiony od osoby prywatnej. Szczerze nie widzę powodu, by osoba prywatna miała nowy telefon taniej sprzedawać, chyba że wzięła go na raty. Jeśli tak jest to telefon nie jest jej własnością i nie miała prawa go sprzedać. Efekt, za rok dwa jak nie będzie go spłacać to sieć go zablokuje, a Tobie project przywali pełna kwotę odszkodowania. No chyba, że dokładnie to sprawdziłeś... Bo w przypadku takiej wady prawnej umowa zakupu będzie nieważna...
2ga sprawa to serwis bardzo lubi blokować sprzedających do kontroli tuż po pierwszej sprzedaży takiej elektroniki... Posty na ten temat są tu regularnie. Niektórzy mają duży problem z odblokowaniem.
Sprzedaję telefony już archiwalne ale są nowe. Możesz nie widzieć powodu sprzedaży chociaż w nazwie masz antyki więc też coś od kogoś kupujesz itp. Nie o to w tej dyskusji chodzi. Jestem przedsiębiorcą nie osobą prywatną.
Ok po prostu na wszelki wypadek pisałam. Bo też tu dość regularny temat postów.
Może jednak jakiś głos od przedstawiciela allegro proszę.
@_KANCELARIA_ a jakie masz pytanie?
Informacje na temat opcji promowania oraz tego jak wyglądają oferty z promowaniem na Allegro znajdziesz tutaj.
Jeśli marka produktu jest na liście marek chronionych, to nie wystawisz oferty z tym produktem na koncie zwykłym.