Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam serdecznie, jestem na allegro od ponad miesiąca, coś się tam sprzedaje ale są to pojedyncze ogłoszenia, czasami są 2-3 w dniu a czasami 1 na 3 dni. Z powodów zdrowotnych pracuję tylko na pół etatu, i chcieli byśmy coś dorobić jak każdy... w niedziele stoimy na targowisku, ostatnio idzie coraz słabiej, postanowiliśmy powystawiać cały asortyment na allegro, niech w tygodniu też się coś sprzedaje, ale nie dość ze allegro zabiera jakiś procent to in post tez wiec sporo ucieka , a najlepiej by było jeszcze pozniżać ceny żeby być konkurencyjnym..to też zrobiliśmy, czy są jakieś normalne sposoby które zrozumiem jak zwiększyć tą sprzedaż?
No i oczywiście starałam się super szybko wysyłać żeby zdobyć status super sprzedawcy, ale okazało się że muszę mieć firmowe konto.... czy można ten status super sprzedawcy inaczej załatwić? Mamy na razie działalność nierejestrowalną żeby zobaczyc jak by to było.... Pomocy
czy można ten status super sprzedawcy inaczej załatwić? NIE tylko konto firmowe też sprzedawałam na prywatnym i nie dostałam Super sprzedawcy
@ToiOwoWroc Super sprzedawca wcale nie zwiększa sprzedaży ,to tylko tytuł który danego sprzedawcę zobowiązuje wizerunkowo . Mając go twoja jakość obsługi musi być w oczach klientów na najwyższym poziomie a każde drobne uchybienie z Twojej winy lub któregoś z Twoich dostawców może zakończyć się negatywem ,dyskusją czy większą ilością zwrotów. Tytułu tego jako prywatny sprzedawca nie otrzymasz ale staraj się być dobrym sprzedawcą bez tego i buduj swoja markę przez zdobywanie pozytywnych opinii .
Fajnie że nie muszę mieć tego tytułu , ale słyszałam że jak się go ma to ogłoszenia wskakują wyżej, w tej chwili sprzedaż spadła, nie dość że była marna to teraz nam 1 zamówienie na 3 dni. Co tak realnie zrobić żeby sprzedaż się zwiększyła nie promując i nie dawać zarabiać allegro. 😂
@ToiOwoWroc Nic raczej nie zrobisz.SS nic nie daje.Też kiedyś miałem ale ilość transakcji i ilość komentarzy wykluczyła mnie z tego programu.Dzisiaj na Allegro rządzą algorytmy.U mnie np. przez kilka dni potrafi nie wpaść żadne zamówienie, a potem w ciągu dnia 3 lub przez kilka dni po zamówieniu.I tak od jakiegoś czasu cyklicznie to się powtarza.W ciągu ostatnich dwóch lat sprzedaż spadła pięciokrotnie.
Potwierdzam u mnie n.p jest po jednej paczce a n.p w niedziele wpada nagle 20
@ToiOwoWroc Masz towar typowo bazarkowy, tego kwiatu jest pół światu. Na Allegro jak mam kupić skarpetki, to sobie wezmę od kogoś, kto ma setki do wyboru, jakaś ciekawa firma lub wzorki. Na Allegro trzeba się wyróżnić, ceną daleko nie nawojujesz, bo zarżną Cię opłaty.
No dokładnie, ceny zabijają niektóre, nawet niektórych rzeczy nie wystawiam bo mają takie ceny za jakie ja kupuję.To co nie da sie nic zrobic? A co sądzicie o stronach sprzedażowych, nie na allegro tylko normalnej stronie na której ten sam towar sprzedaje? Narazie mam nie zarejestrowaną firmę, bo mam taką nierejestrowalną na próbe, więc nie mam podstawowych danych żeby miec tą strone więc mam linki do allegro , ale jak juz ją zarejestruje tzn firme i bede mogła sprzedawac bez linków na allegro tylko normalnie ze strony to myślicie ze chętniej będa kupowac?
Musisz dorzucić coś co wbije Ci transakcje. Ja kiedyś nie miałam. SS dał mi handel surkami w grzexD Śmieszne ale skuteczne. Tyle, że to i tak nie warte zachodu. SS nie zwiększa sprzedaży. Czy go miałam czy nie miałam. I tak jest podobnie...