Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jaki okres jest ustawowo przyjęty na odesłanie przez klienta zwrotu po zgłoszeniu odstąpienia od umowy
zakup konsumencki
14dni od chwili odstąpienia od umowy zakupu, ale wystarczy że wyśle a nie że Ty otrzymasz.
ja znalazłem coś takiego
Do zachowania 14-dniowego terminu wystarczy odesłanie rzeczy przed jego upływem. Jeżeli konsument nie uczyni tego w tym czasie, odpowiada przed przedsiębiorcą za skutki swojej zwłoki, ale nie rzutuje to na skuteczność samego rozwiązania umowy w wyniku złożonego oświadczenia o odstąpieniu od niej (czyli opóźnienie zwrotu nie wpływa na skuteczne rozwiązanie umowy)
Nie, nie wpływa. Możesz go obciążyć za bezprawne korzystanie z towaru po odstąpieniu od umowy zakupu. Pytałeś ile ma czasu a to już kolejny krok, bezprawne użytkowanie-przetrzymywanie.
ok , rozumiem że w takim razie muszę przyjąć zwrot ale mogę obniżyć kwotę zwrotu , tylko czy się kierować w takiej sytuacji , jak wyliczyć wartość obciążenia -5 czy -50 % . Na ten temat nie znalazłem żadnej definicji , chyba pozostaje to do własnej oceny
Jak nie zobaczysz zwrotu to trudne, ale jak go masz to musisz realnie to ocenić a nie na "pałę",