Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam założyłem konto i firmę -watowiec. Chce sprzedawać towary powystawowe elektronikę meble baseny itp,
Księgowa mimo że już dwa tygodnie dla mnie pracuje, nie powiedziała jaki programem mam fakturować sprzedaż. I czy muszę mieć kasę fiskalną.
Ktoś coś poradzi. Bo zamiast już wystawiać aukcje mysle jak to księgować.
nie chcę się czepiać ale robisz czynności nie pokoleji
takie rzeczy jak wybór programu do obsługi allegro czy tez do wystawiania faktur
wybiera się i testuje przed rozpoczęciem działalności
księgowa może Ci podać nazwę programu jaki masz używać by być kompatybilny z jej systemem księgowym
ale może się okazać że sprzedaż na allegro lub wystawianie faktur będzie w tym programie czasochłonne lub utrudnione
a księguje księgowa nie ty
Pospieszyłem się bo kupiłem towar. I chciałem odzyskać wat. To założyłem firmę, powiedziała że na wat muszę iść .
Księgowa żąda 300zl za miesiąc. 14grudnia założyłem firmę. Do dziś nie wiem czy muszę mieć kasę. Bo sprawdza tragedia. Program mi podała za koło 600zl bym kupił no kpina i teraz że chyba kasę fiskalną potrzebuje.
Konto na allegro nowe od stycznia bo promocja i chce już sprzedawać, ale nie wiem nic o biurokracji. Więc nie wystawiam przez nią.
@uOlusia Że chyba potrzebujesz ? Faktycznie zmień księgową bo słabo to wygląda.
Udaj się do US, mi przed rozpoczęciem działalności wiele rzeczy wyjaśnili i doradzili. Albo do jakiegoś porządnego Biura Rachunkowego. Są też doradcy podatkowi. Bo co potem w razie kontroli Skarbówki powiesz? Że na Allegro Gadane tak Ci doradzili ?
@uOlusia zacząłbym od zmiany księgowej - skoro musisz dopytywać na forum o takie rzeczy. Za co ona bierze pieniądze ??
Jeśli o mnie chodzi to korzystam z usług iFirma - po podłączeniu tam konta allegro, faktury wystawiam jednym kliknięciem, oraz co miesiąc generuję plik JPKVAT. Takich programów jest wiele, np. WFirma i inne.
Żeby korzystać z oprogramowania musisz posiadać elementarną wiedzę o księgowaniu, rozróżniać faktury krajowe od tych wystawianych na podstawie paragonu z kasy fiskalnej, dostaw unijnych czy exportowych, no i przede wszystkim piszemy VAT, a nie "wat"
@uOlusia, Allegro.pl udostępnia Ci platformę, za pośrednictwem której możesz sprzedawać swoje produkty. Kwestie księgowe są natomiast po stronie Sprzedającego, nie mamy również rekomendowanych oprogramowań w tym zakresie. Najlepiej byłoby te kwestie ustalić z księgową.