Dzień dobry,
Na Allegro jestem już 25 dni, wystawiam znaczki pocztowe po 1,50 zł, wysłałem już z nimi 18 listów, sprzedałem mnóstwo, kupujący są zadowoleni, tylko nie jest zadowolone Allegro, któremu płacę prowizję ok.25%, bo pobiera 49 groszy z każdej aukcji. Allegro przysłało mi maila, że moja jakość sprzedaży jest poniżej neutralnej. Szanowne Allegro, gdy zacznę spełniać Wasze warunki sprzedaży, żeby być Super Sprzedawcą, to nikt nie będzie kupować u mnie znaczków, bo stanie się to NIEOPŁACALNE dla kupujących. Dlatego nie chcę spełniać warunków, żeby być Super Sprzedawcą. Chcę mieć tylko maksymalną sprzedaż, którą, jak wnioskuję, chcecie mi uniemożliwić.
Serdecznie pozdrawiam.
@Nickter2 Doprecyzuj proszę jakie niebezpieczeństwa niesie za sobą posiadanie Super Sprzedawcy? Niestety nie za bardzo rozumiem.
Otóż proces osiągnięcia miana Super Sprzedawcy wymaga od sprzedającego szeregu czynności przewidzianych w regulaminie Allegro, które są dla mnie, sprzedającego znaczki pocztowe w zdecydowanej większości po 1,50 zł, całkowicie zbędne, czasochłonne i wymagające szczególnej uwagi. Gdyby moje liczne aukcje przekraczały kwoty co najmniej 100 zł, wówczas, proszę mi wierzyć, wypełniałbym te wszystkie formalności. Dla kupującego, który wylicytował (czytaj: kupił) znaczki za kwotę od 4 zł do 150 zł (trafił się jeden taki), zupełnie obojętne jest, jaki numer ma list polecony do niego, bo i tak dostanie go za 2-3 dni. Wystarczy mu zawiadomienie o wysyłce, co dla mnie jest całkiem proste. Dlatego uważam, że Allegro powinno inicjatywę zdobycia miana Super Sprzedawcy pozostawić sprzedającym, a nie dyskwalifikować tych, którzy niespecjalnie na to mają ochotę.
Nickter2
Sprzedający
Proszę spróbować to zrobić, a zobaczy Pani, że jest to niemożliwe. Ciągle wyświetla mi się reklama, żebym założył konto firmowe. Może Pani zrobi to za mnie?
Nickter2
@Nickter2 No dobrze, to cały ten program Ciebie nie dotyczy. Jest skierowany do kont firmowych.
Niestety nie rozumiem nadal w czym jest problem.
Allegro przysłało mi maila, że moja jakość sprzedaży wymaga poprawy, bo spadła poniżej poziomu neutralnego, popierając to zerami i minusami. Ale za radą Pani kolejne takie maile będę kasował bez czytania. Ponieważ prowadzimy miłą dyskusję, proszę o odpowiedź na pytanie, czy po 3 miesiącach od początku mojej rejestracji na Allegro do ceny sprzedaży każdej indywidualnej mojej aukcji będzie doliczana dodatkowa prowizja dla Allegro w wysokości 1 zł.
Nickter2
Jak mogę skorzystać z programu powitalnego, bo teraz płacę normalne prowizje za sprzedaż, a na Allegro jestem niecały miesiąc?
Nickter2