anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jakość wysyłki,skuteczność wysyłki

HappyHoursShop
#7 Wielbiciel#

Witam,czy mogę prosić o kontakt jakiegoś moderadora? Według mnie wszystkie paczki miałem nadane w deklarowanym terminie a allegro pokazuje,że 3 nie. 2 wysłane po 2h od zakupu wogóle nie są widoczne w statystykach jako nadane tego samego dnia. Czemu tak?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Były zeskanowane przez kuriera? czy tylko sobie poleżały gdzieś w punkcie? Były nadane przez Allegro? Czy poza i tylko dodany numer przesyłki?

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

HappyHoursShop
#7 Wielbiciel#

2 nadane w paczkomacie, pozostałe w punkcie nadań DPD. To liczony jest od czasu zeskanowania przez kuriera? No przecież nadając gdziekolwiek indziej nie mam wpływu na to czy kurier przyjedzie czy nie.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Nikt nie ma na to wpływu, a Allegro ma to gdzieś. Jeśli nadałeś przed godziną graniczną to możesz prosić o wykluczenie tego ze statystyk, czasem się udaje, a kiedy indziej wysyłają zapytanie do inpostu (inpost odpowiada miesiąc).

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@HappyHoursShop czas wysyłki liczymy do momentu wysłania przesyłki – czyli do momentu, kiedy kurier zeskanuje Twoją paczkę. Podanie numeru listu przewozowego nie wyznacza czasu wysyłki.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

HappyHoursShop
#7 Wielbiciel#

Podanie numeru listu przewozowego jest oczywiste dla mnie,ale jeśli mam potwierdzenie że paczka jest nadana w paczkomacie,albo w punkcie dpd to jest to co najmniej bez sensu, bo jakby na to nie patrzeć paczka przeze mnie nadana już została,a nie że tylko wygenerowałem numer. 

oznacz moderatorów