Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Podobny do tego? https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/kalkulator-oplat
@PortoStrefa ten kalkulator liczy tylko prowizje nie uwzględnia dopłat do smarta oraz prowizji od kosztów wysyłki
@Client:43932408 hmm myśłe ze to troche skomplikowana sprawa. Na allegro jest mnóstwo zmiennych opłat ( dopłaty do smarta, prowizje kosztów wysyłki zależne od formy dostawy) do tego dość szybko zmieniające sie cenniki i opłaty. . Nie wiem czy taki kalkulator jest do zrobienia w prostu i szybki sposób
My po prostu patrzymy na całośc sprzedaży miesiecznie na allegro. Jaki generuje koszt - tutaj mozemy także doliczyc koszty pracowniecze oraz opakowań i zwrotów. A z drugieje strony zwykły program typu subiekt GT kóry pokazuje zysk brutto. Po odjęciu koszów od zysku brutto - mamy świadomośc opłacalności lub nieopłacalności
Dlatego myśle że taki kalkulator trudno będzie zrobić aby był rzetelny a po drugie nie wiem czy bedzie na niego popyt bo sama wiedza o kosztach allegro niewiele daje ( nie daje rzetelnego obrazu) jeśłi nie bierzemy pod uwage innych kosztów sprzedaży
@Client:43932408 za dużo zmiennych, jak by to było takie proste to allegro samo by to wdrożyło w swoim kalkulatorze 🙂
Żeby to wyliczyć musiał bym wiedzieć z góry ile klient kupi produktów czy będzie to smart czy zapłaci za przesyłkę itp.
@kostas11 "jak by to było takie proste to allegro samo by to wdrożyło w swoim kalkulatorze " hmm akurat tutaj myśle że przyczyna jest inna. Duże firmy z reguły pokazują najniższe możliwe koszty które potem weryfikuje rzeczywistość 🙂 Myśle że nie jest w interesie allegro pokazywanie rzeczywistych kosztów bo to by odstraszyłao częśc sprzedających a pozostali popodnosili by ceny - co nie jeest w interesie allegro
Natomiast dużym postepem jest już pokazywanie możliwego zakresu opłat przy wystawianiu aukcji i czasem bawi mnie widok kiedy wystawiamy produkt za 2,5 a pokazuje możliwe koszty 0,5-3,30 czyli formularz uświadamia nas że jeśłi sprzedamy produkt i dołożymy prawie złotówke to bedziemy na zero a reszta to "czysty zysk " hihi.
A jak już zrobisz , to Allegro dołoży do opłat na przykład 2,41 od fazy księżyca. Ale tylko jeśli Aneta z Warszawy wyszła po zakupy o 19.32 w środę.
W końcu , nie po to Allegro ciągle komplikuje i utrudnia kwestie opłat, zmieniając z dnia na dzień czasami stawki, wprowadzając **piiip**ylion opłat , prowizji itp , żebyś ty sobie to tak prosto w swoim programie wyliczył....