anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kiedy dostanę wpłatę ze sprzedaży?

MAMY ROZWIĄZANIE!
izabelka48
#2 Obserwator#

Wystawiłam na sprzedaż kurteczkę, ktoś ją kupił. Status zakończony opłacony. Ale nadal nie widzę środków na koncie . Kiedy zapytałam tej osoby powiedziała że wpłaciła a ja pieniądze otrzymam w chwili gdy wyślę do niej paczkę. Mam pewne wątpliwości. Czy tak to właśnie działa , czy powinnam wysłać paczkę etykietę już pobralam. Czy nie wysyłać do chwili pojawienia się wpłaty na koncie allegro? Towar kupiony 8 lipca tj. 4 dni temu. To moja pierwsza sprzedana rzecz. Dziękuję  za odpowiedź. 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
Client:44052296
#21 Demiurg#

@izabelka48 pieniądze za przedmiot powinnaś mieć tu Środki Jak tu masz te pieniądze to paczkę możesz spokojnie wysyłać do kupującego. Teraz musisz wypłacić z konta allegro finanse na swoje konto. Tu masz wszystko opisane Jak wypłacić pieniądze z Allegro Finanse 

oznacz moderatorów
izabelka48
#2 Obserwator#

A proszę jeszcze mi powiedzieć dlaczego gdy weszłam na środki jest informacja iż ta osoba wpłaciła  za kurtkę poprzez PayU i tego samego dnia środki zostały wypłacone z PayU ale nie ma informacji kto je wypłacił i na jakie konto, a stan konta 0,00 ? I nie wiem czy jeśli ja nie wypłacałam to jest takie ryzyko, że ta osoba owszem opłaciła a potem anulowała opłatę więc środki zostały jej zwrócone i jeśli wyślę do niej paczkę okaże się, że zostanę oszukana? 

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@izabelka48 Na swoim koncie masz zaznaczone automatyczne wypłaty środków, dlatego też pieniądze ze sprzedaży trafiły już na Twoje konto bankowe. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
izabelka48
#2 Obserwator#

Dziękuję 🙂

oznacz moderatorów