Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
klient wczoraj nie odebrał przesyłki. Życzy sobie ponowną wysyłkę ale nastepnego dnia. Kto płaci za ponowna wysyłkę? Kurier dostarczył przesyłkę pod adres ale nastąpiła odmowa. Czy mam obowiązek wysyłać ją ponownie?
@oportuna towar należy do klienta , jeśli sprzedałeś prywatnie wezwij go do odebrania rzeczy lub nie odbieraj paczki zwrotnej , za którą przewoźnik naliczy Ci opłatę . Przy sprzedaży firmowej jest to nieco skomplikowane .
Jestem JGD, zastanawiam się w jaki sposób klient ma zapłacić za ponowna wysyłkę? Bo rozumiem, że za to nie ja mam płacić.
@oportuna PRZY SPRZEDAŻY FIRMOWEJ JEST TO BARDZIEJ SKOMPLIKOWANE , paczkę zwrotną musisz odebrać , klient ma wybór - może opłacić ponowne nadanie oraz koszt powrotu lub zrezygnować z zakupu .
W 1 przypadku może zrobić dopłatę z pomocą przycisku dostępnego w szczegółach zakupu lub na numer konta , który mu podasz .
w 2 przypadku , gdy odstąpi od umowy MUSISZ mu oddać za towar i najniższy koszt dostarczenia jaki miał możliwość wybrać dokonując zakupu ,MOŻESZ od tej kwoty odliczyć koszt jaki przewoźnik naliczy Ci za powrót przesyłki .
@mdrogeria przecież to przesyłka pobraniowa, której nie odebrał, to jak ma się do zwrotu pieniędzy ? przecież nie zapłacił za nią 😄 przypominam, przypadek 2 który podałeś jest tylko w przypadku jeśli tą przesyłkę odbierze 🙂
@sklep_solpio gdzie pisze ,że to pobranie ?
@mdrogeria faktycznie zwracam honor ;D nie wiem czemu w między zdaniu, którymś przeczytałem, że to pobranie.
ps. w tytule zamiast ponowna doczytałem sobie pobraniowa 🙂
@sklep_solpio a skąd wiesz że pobraniowa????
To nie jest przesyłka pobraniowa.
@oportuna Jeśli klient chce towar Masz prawo żądać od odbiorcy pokrycia : kosztu pierwotnego nadania + koszt powrotu +koszt ponownego nadania .