Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
klient zamowił produkt,zapłacił za niego a go nie odebrał bo nie chciał!towar wrócił do mnie (przesyłka zwrotna obciąża mnie)ale nadal pozostaje jego własnością w myśl przepisów.został o tym przeze mnie poinformowany via@ ale tego nie zrobił w ciągu 14 dni.Potem rozpoczął dyskusję.Allegro stanęło na stanowisku ,że w tej dyskusji klient odstąpił od umowy zakupu i mam mu zwrócić pieniądze!dla spokoju tak zrobiłem ale zaznaczam,ze klient mial 14 dni na odstąpienie od umowy a tego nie uczynił!rozumiem,że nastepnym razem w takim przypadku mam prawo odmówić zwrotu środków(bo klient,który rownież przy zawieraniu umowy kupna ma obowiązki a nie tylko sprzedawca!)i nie wpłynie to na ocenę mojej jakości sprzedaży!Odmówię zwrotu środków i towar nadal będący własnością klienta pozostaje do odbioru w siedzibie firmy to dyskusja zostanie przez Allegro w takim przypadku zakończona we właściwym czasie jako nie mająca uzasadnienia?czy może jakoś inaczej?
@decor_zone Allegro raczej takiej dyskusji nie zakończy, a Ty dodatkowo dostaniesz negatywa od kupującego jak nie zwrócisz kasy, więc nie wiem, czy gra jest warta świeczki
negatywa to jeszcze nic ale - 400 pkt w jakosci sprzedazy powoduje,ze nawet jak rozwiazesz problem to na powrot jako super S czekasz 30 dni!!!
@decor_zone zapamietaj sobie raz a dobrze kupujacy ma 14dni na zwrot od momentu odebrania towaru do rąk własnych plus za zwrot bez odebrania paczki z winy klienta jak ci przewoźnik naliczy oplatę pomniejszasz kwotę zwrotu kupujacemu jesli wyslałeś ten towar przed jego odstąpieniem od umowy czyli jak nie odbierze bez odstąpienia tzn nie wywiazal się z umowy i koszt zwrotu do ciebie jest na jego konto ale odstąpić może w kazdej chwili jeśli nue bylo wydania a do 14dni od wydania mu towaru
klient ma 14 dni na zwrot i musi go zglosic sprzedawcy w jakikolwiek sposob!jesli tego nie zrobi towar jest jego!jesli to zrobi a nie odesle towaru w ciagu 14 dni od daty zgloszenia zwrotu to towar jest jego!niezaleznie od tego gdzie ten towar aktualnie sie znajduje! i jesli któregos z tych warunkow nie spelni to dyskusja nie powinna wplywac na ocene sprzedawcy...i to jest clou problemu...kwestia dogadania się z kupującym powinna w takich przypadkach być poza oceną Allegro chyba?