Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Bardzo prosze o kontakt Panią Monike La-Nika ktora zna sprawe ale nagle od 3 dni nie mam z tą Panią kontaktu , Dzień dobry - sprawa w sumie sie wyjaśniła dostałem 5 gwiazdek - ale klient nie zamyka dyskusji , w której nie wypowiedział się ani słowa , tylko ja pisałem , minęło więcej niż tydzień , ??
samo się zamknie bez aktywności po 30 dniach ale jak ci jakość sprzedaży leci to poproś moderację o zamknięcie przekażą komu trzeba i dyskusja zostanie zamknięta
@AleMotyw6 Klient nie ma obowiązku pisania codziennie, natomiast pamiętaj że to ty masz obowiązek w ciągu 14 dni od zgłoszenia napisania wyraźnie czy uznajesz pretensje, reklamacje klienta. Nie jest ważne że dał gwiazdki, że napisał że się wyjaśniło, to ty masz obowiązek napisać czy uznajesz żądania klienta lub nie uznajesz i opisać powód: na przykład: odrzucam reklamację bo przedmiot był bez wad, a klient przyznał że się sprawa wyjaśniła.
Przy braku takiego zapisu Allegro może automatycznie zaproponować klientowi odszkodowanie z obciązeniem twojej kieszeni.
@AleMotyw6 La-Nika jest tymczasowo niedostępna 🌴 Podaj proszę numer zamówienia o którym piszesz, pomożemy 🙂
Cześć Alicja 🙂 miło cię widzieć - konto : ALEMOTYW7 , nr : 06e501a0-533c-11f0-a0b7-4f5cb5731b81
Cześć @AleMotyw6, dyskusja zamknięta 🙂
🙂Pozdrawiam Mocno i Dziękuję !
Mariusz Mario (Zwierz) , Ale Motyw