anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Klient zapłacił za zamówienie - brak środków w portfelu allegro

TeczowaMuzyka
#7 Wielbiciel

Czy ktoś miał podobna sytuację? 

Ostatnie kilka zamówień to sprzedane towary z płatnością natychmiastową - wszystko się świeci na zielono, że zapłacone, ale pieniądze nie pojawiają się w porfelu allegro. Czy to w ogóle możliwe?

Nie wiem jak poradzić sobie z tym problem, w jaki sposób skontaktować się z allegro?

Ktoś coś, będę wdzięczny!

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@TeczowaMuzyka możesz mi pokazać zakładkę gdzie widzisz swoje saldo? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

TeczowaMuzyka
#7 Wielbiciel

IMG_1039.jpeg

IMG_1040.jpeg

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@TeczowaMuzyka dziękuję, przejdź proszę do centrum finansów i tam znajdziesz wszystkie operacje. Z tego co widzę, dziś w nocy zeszła z Twojego konta wypłata na kwotę 919,65 zł, więc jeśli chodzi o dostępne środki wszystko się zgadza. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

TeczowaMuzyka
#7 Wielbiciel

No właśnie się nie zgadza bo jeśli klient zapłacił 889 zł dzisiaj to ja tych środków nie mam w portfelu 

oznacz moderatorów

w_kiwi

@TeczowaMuzyka Podaj proszę numer konkretnego zamówienia, za które nie widzisz środków na swoim saldzie. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

TeczowaMuzyka
#7 Wielbiciel

np.

Zamówienie AL251200077 z dzisiaj na kwotę 889.20 data sprzedaży:30.12.2025, 13:02; rynek: allegro.pl

Zamówienie AL251200071 na kwotę 1 835.22  
2025-12-2122:01

oznacz moderatorów

TeczowaMuzyka
#7 Wielbiciel

Niestety jak śledzę historię wpłat to wychodzi na to, że wpłaty do mnie nie trafiają, ale Allegro pobiera prowizje - brak wpłaty na kwotę 1835, 22 z 21 grudnia ale prowizja pobrana 
Zrzut ekranu 2025-12-30 o 21.44.21.png
Proszę o wskazanie gdzie mam zgłosić reklamację, bo coś tu nie działa. Czuję się oszukany, będę domagał się sprawdzenia wszystkich transakcji z ostatniego miesiąca bo coś tu ewidentnie nie gra. 

oznacz moderatorów

TeczowaMuzyka
#7 Wielbiciel

Kolejna wpłata na 889,20 której brak w historii wpłat, ale prowizja dla Allegro pobrana Zrzut ekranu 2025-12-30 o 21.47.09.png

oznacz moderatorów

TeczowaMuzyka
#7 Wielbiciel

Skala jest poważna z tego co widzę Allegro pobrało prowizję od sprzedaży na ok 4000 zł, ale środków tych nie przekazano mi

oznacz moderatorów

w_kiwi

@TeczowaMuzyka To nie są ani numery zamówień, ani przesyłek. Nie mogę nic po nich znaleźć. Numer zamówienia to długi ciąg alfanumeryczny.

W centrum finansów wybierz opcję filtrowania po wpłatach i tam zobaczysz wszystkie wpłaty. 

w_kiwi_0-1767163849595.png

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów