Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujacy zgłosił spór, że przedmiot niezgodny z opisem mimo iż jest w idealnym stanie. Allegro protest nałożyło na mnie a jemu oddało 315 zł. Ja zostaje bez kasy i przedmiotu. Co mogę z tym zrobić
@Maricjask Kupujący zgłosił reklamację, a Ty miałeś 14 dni na wydanie decyzji - jej brak w terminie to ustawowe uznanie roszczenia Kupującego i obarczenie Ciebie kwotą z AP. Plus obowiązek odpowiedzi w 24 godz. w dyskusji.
Problem w tym, że zgłosił reklamace, a ja dopiero po 3 dniach odpisałem, nie miałem dostępu do netu. W międzyczasie zdążyli mi zablokowaliście sprzedaż. Jakoś tak szybko im poszło....
Jak odpisałem to już nie brali tego co mam do powiedzenia pod uwagę.
Zgłosiłem Reklamacje, odpowiadają tylko mailowo, czekam...
@Maricjask Jak się odniosłeś do złożonej reklamacji? Odpowiadałeś na wiadomości w dyskusji?
@Maricjask Nie dostał by zapewne rekompensaty jakbyś rozpatrzył reklamację, może bezpodstawna ale jak zgłasza to musisz ja w 14dnaich rozpatrzyć.
Właśnie odpowiedziałem. Mimo to z automatu oddali kasę bez wymogu zwrotu towaru...
Jeśli zrobili jak mówisz popełnili przestępstwo. Pewnie jednak nie napisałeś wszystkiego.
Co to był za przedmiot, czego dotyczył spór i czy faktycznie udzielałeś się w korespondencji z pracownikami Allegro ?
Pytam, bo boję się, że jak ktoś mi kupi belkę za 6900 i postąpi podobnie, to trzeba by do prezydenta pisać o późniejsze ułaskawienie.
Coś to mało jasne, tak bez niczego, chociaż moderacja przyznała że oni robią to na :dziko: ponieważ ci co przyznają AP nie znają wypowiedzi w dyskusji.😡
odwołaj się , odpowiadając na maila jaki otrzymałeś z allegro protect
niestety allegro protect to obecnie kara dla sprzedawców, którzy nie odpowiadają w ciągu 24h
a nie sankcja dla łamiących przepisy polskiego prawa