Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Może ktoś mi podpowie co zrobić w takiej sytuacji. Sprzedałam krajalnicę, drogą, profesjonalną w stanie powystawowym, nieużywanym. Przed wysłaniem zabezpieczyłam się robiąc zdjęcia. Klient towar zwrócił lecz są na nim resztki jedzenia, zacieki i inne ślady używania, przede wszystkim zapach cebuli. Zadzwoniłam do klienta, chcąc się dowiedzieć, czy była używana i dlaczego dotarła do mnie w takim stanie. Oczywiście klient się wypiera i mówi, że nie używał. Co mogę zrobić w tej sytuacji, ponieważ odesłanie produktu w takim stanie naraża mnie na stratę, obniża towar o przynajmniej o połowę.
Po części może mówić prawdę -on nie używał ,kupił dla żony lub kogoś innego i oni z niej korzystali .
Powiedział, że otworzył, sprawdził nożyk i poczuł zapach cebuli 🙂 Sama ją pakowałam i zrobiłam zdjęcia, miałam jakieś przeczucie. Zresztą nie jest to pierwsza taka sytuacja, tylko, że to jest produkt drogi. Cena 999 zł i będę musiała zbić tę cenę, przed ponownym wystawieniem, bo teraz jest już ewidentnie używana.
@artixshop Dobrze że zrobiłaś zdjęcia przed wysłaniem. Zrób teraz zdjęcia po otrzymaniu, pokazujące jedzenie na urządzeniu, zacieki itp. Jako przedsiębiorca nie możesz odmówić przyjęcia zwrotu. Ale masz prawo pomniejszyć wartość zwrotu o spadek wartości przedmiotu. Musisz to umieć uzasadnić. W skrajnych przypadkach zwrot moze wynieść tylko 1PLN ( np bardzo znoszone, zabrudzone buty), ale musi być.
@artixshop to potrąć tyle ile uważasz że to warte albo wystaw od 100 zł na szybkiej aukcji jako używkę i oddaj tyle za ile się sprzeda, tego ci nikt nie podważy bo za tyle zeszło
@artixshop Zdecydowanie @az1rael przedstawił najlepszy pomysł, będzie podkładka do kwoty zwrotu. Tylko przypilnuj, żeby zmieścić się w terminach