anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Konto zablokowane

malinkad1988
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, okazało się że zostało mi zablokowane konto, podobno za sprzedaż podróbek ? Sprzedawałam co najwyżej karty z obrazkami dla dzieci ! Zorientowałam się ze nie mogę dokonać zakupu że swojego konta, nikt nie jest w stanie mi pomóc, na czacie nikt nie odpisuje.

Proszę o pomoc 

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@malinkad1988 w przypadku blokady konta i nałożonych ograniczeń kontaktuj się z nami wyłącznie przez formularz. Nasz dział bezpieczeństwa zweryfikuje sprawę. 

Nicol
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

malinkad1988
#7 Wielbiciel#

napisałam maila przesłałam wszystkie info nie mam odpowiedzi

oznacz moderatorów

Client:128117527
#9 Pomysłodawca#

Tu nie ma jakiegoś czasu na odpowiedź.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Client:128117527 napisał "Tu nie ma jakieś czasu na odpowiedź.", a ja Ci przetłumaczę na Polski: "Allegro ma nie ograniczony czas na odpowiedzi", musisz poczekać w kolejce jak na NFZ 😁

oznacz moderatorów

malinkad1988
#7 Wielbiciel#

dziekuje za informacje, zaczynam żałować ze zdecydowałam sie pozbyc niepotrzebnych rzeczy na allegro lokalnie serio, dotychczas tylko kupowałam.

akurat kiedy jest czas zakupów światecznych ........... DRAMAT

oznacz moderatorów

Client:128117527
#9 Pomysłodawca#

Teraz to już nie jest allegro, to jakiś mig masz, trudne do zrozumienia.

oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#9 Pomysłodawca#

Witam. Jeżeli w wiadomości o blokadzie konta nie ma informacji, że Allegro nie wyraża zgody na założenie innego konta, to ja bym założył nowe - weryfikacja danych przez bankowość internetową trwa czasem kilka minut, a czasem kilka dni, ale niemal na pewno będzie szybsza niż działania działu bezpieki. Natomiast w przypadku totalnego bana zostaje poprosić o założenie konta przez męża, żonę, ojca, brata, syna, córkę, czy kogo się tam ma pod ręką i "proszenie ich o zakup" wybranego uprzednio bez zalogowania towaru... Albo, co zaczyna być ostatnio coraz bardziej popularne, należy poszukać bardziej przyjaznego użytkownikom miejsca do zakupów. Życzę powodzenia. Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

@malinkad1988 Jezeli Allegro gardzi pieniędzmi klientów przez blokadę możliwości zakupów to rozważ inne portale, wiele firm sprzedających tu mają oferty również, gdzieś indziej. 

Ostatnio kupiłem kawę o 14 zł. Taniej u tego samego sprzedawcy lecz na innej platformie i tam bez Smarta miałem gratis przesyłkę. 

oznacz moderatorów

Client:128401034
#7 Wielbiciel#

Czy istnieje możliwość odblokowania mojego konta wyłącznie w celu dokonywania zakupów na głównej platformie Allegro? Nie zależy mi na wystawianiu ofert w Allegro Lokalnie ani na prowadzeniu jakiejkolwiek sprzedaży.

Rozumiem, że sprawa została skierowana do wyjaśnienia, jednak w międzyczasie moje konto pozostaje zablokowane. Nadal posiadam niewykorzystane monety oraz aktywny pakiet Allegro Smart!, co jako konsumenta stawia mnie w niekomfortowej sytuacji, ponieważ nie mogę realizować zakupów.

Na przesyłane wiadomości otrzymuję zdawkowe odpowiedzi, które nie wnoszą rozwiązania do mojej sprawy. Czy mogą Państwo wskazać, ile czasu muszę jeszcze czekać na rozstrzygnięcie?

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Client:128401034. Rozumiem, że to dla Ciebie ważna sprawa. Nie mogę podważać decyzji działu bezpieczeństwa, ani ingerować w ich działania - dlatego proszę, abyś kontynuowała korespondencję mailową i przesłała tam swoje wyjaśnienie.  

oznacz moderatorów