Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, koszt dostawy mojego produktu, z racji tego, że jest wielogabarytowy, uzależniony jest od miejsca zamieszkania. Im bliżej naszej siedziby tym tańszy koszt wysyłki. Czy jest opcja aby to w jakiś sposób ustawić aby było to czytelne dla kupującego?
Nie ma. Podany na Allegro koszt wysyłki zawsze będzie taki sam, niezależnie od odległości.
Dziękuje za odpowiedź, pozdrawiam
@rotoBIKteam możesz dać, że klient sam wpisze na podstawie opisu typu 100 km - 200 zł 400 km - 500 zł ale na pewno nie będzie to czytelne i jasne, bo mogą wpisać bzdury 😞
Cennik allegro tego nie przewiduje 😞
Szkoda, utrudnia mi to znacznie sprzedaż. Dziękuje jednak za odpowiedź, pozdrawiam
tu-https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/ustawienia-dostawy
możesz zaznaczyć opcję ,,klient ma możliwość wpisania innego kosztu dostawy,,
ale jak znam życie będziesz miał problem z wpisanymi dostawami za 0zł
Właśnie widziałam tą opcję ale też mam takie obawy. No nic, muszę coś dalej kombinować. Dziękuję i pozdrawiam
@rotoBIKteam Nie udostępniaj kupującemu możliwości wpisania kosztu wysyłki, bo będą Ci tam wpisywać zero lub 1 zł. Będzie to wiążące i będziesz miał problem.
@rotoBIKteam nie ma takiej możliwości, ale tak jak piszą inni, można wybrać opcję, w której Kupujący sam wybiera koszty dostawy, Sprzedajacy nie musi się zgadzać na zaproponowaną przez Kupującego cenę.
@la_nika dlaczego w cenniku przesyłek zagranicznych nadal nie dodano USA, temat wielokrotnie zgłaszany i nic !
Druga sprawa, czy nie można wprowadzić opcji w wysyłkach zagranicznych, aby wpisać jeden koszt dla wysyłki zagranicznej do wszystkich krajów, zamiast kilkadziesiąt razy klikać to samo ?
Dlaczego przy przesyłkach zagranicznych nie ma prostego podziału na list i paczka ? To ważne, a różnica w kosztach ogromna. Przykład: koszt listu to 19 zł, a paczki 75 zł.
@Klaudiusz1983 przekazałam Twoje sugestie do działu zajmujacego się przesyłkami zagranicznymi, na pewno zostaną przeanalizowane i mam nadzieję, że wkrótce zobaczysz zmiany, których oczekujesz.
la_nika hmm moim zdaniem jelsi klient sam wpisze cene transportu to niestety bedzie wiązące dla sprzedającego. Po 1 Do transakcji niewątpliwie dojdzie. Po 2 To sprzedający odpowiada za dostarczenie towaru . po 3 To sprzedający z własnej woli da kupującemu możliwośc wpisania dowolnej kwoty wiec jeśli kupujący wpisze 1 zł to sprzedający bedzie musiał mu dostarczyc produkt za taką cene (kupującego nie bedzie obchodziło jakim sposobem sprzedający to zrobi)
@rotoBIKteam ja bym po prostu ustawił odbiór osobisty i w aukcji wpisał że koszt transportu do uzgodnienia w zależności od odległości. Po mailowym uzgodnieniu kosztów wystarczyłby wystawić aukcje pod konkretnego klienta (nie wiem na Ci sie to bedzie opłacało bo to trosze pracy. )
@rotoBIKteam Jeśli sami dostarczacie własnym transportem to z doświadczenia wiem, że to bez sensu, zawsze się trafi klient który dojedzie krótszą drogą, inny będzie kombinował żeby zostawić u "teściowej" bo mieszka 2 km przed nim a on sobie odbierze potem i problemy z podpisywaniem odbioru itd. Najprościej uśrednić stały koszt dla wszystkich. Nie Twoja wina, że ktoś będzie mieszkał kilometr od Ciebie a inny na drugiej stronie Polski, zawsze może sobie sam przyjechać 😉