anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

koszt dostawy uzależniony od miejsca zamieszkania, jak to ustawić?

rotoBIKteam
#7 Wielbiciel#

Witam, koszt dostawy mojego produktu, z racji tego, że jest wielogabarytowy, uzależniony jest od miejsca zamieszkania. Im bliżej naszej siedziby tym tańszy koszt wysyłki. Czy jest opcja aby to w jakiś sposób ustawić aby było to czytelne dla kupującego? 

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

xyz96
#21 Demiurg#

Nie ma. Podany na Allegro koszt wysyłki zawsze będzie taki sam, niezależnie od odległości.

oznacz moderatorów

rotoBIKteam
#7 Wielbiciel#

Dziękuje za odpowiedź, pozdrawiam

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@rotoBIKteam możesz dać, że klient sam wpisze na podstawie opisu typu 100 km - 200 zł 400 km - 500 zł ale na pewno nie będzie to czytelne i jasne, bo mogą wpisać bzdury 😞 

Cennik allegro tego nie przewiduje 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

rotoBIKteam
#7 Wielbiciel#

Szkoda, utrudnia mi to znacznie sprzedaż. Dziękuje jednak za odpowiedź, pozdrawiam

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

tu-https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/ustawienia-dostawy

możesz zaznaczyć opcję ,,klient ma możliwość wpisania innego kosztu dostawy,,

ale jak znam życie będziesz miał problem z wpisanymi dostawami za 0zł

oznacz moderatorów

rotoBIKteam
#7 Wielbiciel#

Właśnie widziałam tą opcję ale też mam takie obawy. No nic, muszę coś dalej kombinować. Dziękuję i pozdrawiam

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@rotoBIKteam Nie udostępniaj kupującemu możliwości wpisania kosztu wysyłki, bo będą Ci tam wpisywać zero lub 1 zł. Będzie to wiążące i będziesz miał problem.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@rotoBIKteam nie ma takiej możliwości, ale tak jak piszą inni, można wybrać opcję, w której Kupujący sam wybiera koszty dostawy, Sprzedajacy nie musi się zgadzać na zaproponowaną przez Kupującego cenę. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Klaudiusz1983
#12 Orędownik#

@la_nika dlaczego w cenniku przesyłek zagranicznych nadal nie dodano USA, temat wielokrotnie zgłaszany i nic !

Druga sprawa, czy nie można wprowadzić opcji w wysyłkach zagranicznych, aby wpisać jeden koszt dla wysyłki zagranicznej do wszystkich krajów, zamiast kilkadziesiąt razy klikać to samo ?

Dlaczego przy przesyłkach zagranicznych nie ma prostego podziału na list i paczka ? To ważne, a różnica w kosztach ogromna. Przykład: koszt listu to 19 zł, a paczki 75 zł.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Klaudiusz1983 przekazałam Twoje sugestie do działu zajmujacego się przesyłkami zagranicznymi, na pewno zostaną przeanalizowane i mam nadzieję, że wkrótce zobaczysz zmiany, których oczekujesz.  

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

oznacz moderatorów

ZibiK30
#18 Luminarz#

@rotoBIKteam Jeśli sami dostarczacie własnym transportem to z doświadczenia wiem, że to bez sensu, zawsze się trafi klient który dojedzie krótszą drogą, inny będzie kombinował żeby zostawić u "teściowej" bo mieszka 2 km przed nim a on sobie odbierze potem i problemy z podpisywaniem odbioru itd. Najprościej uśrednić stały koszt dla wszystkich. Nie Twoja wina, że ktoś będzie mieszkał kilometr od Ciebie a inny na drugiej stronie Polski, zawsze może sobie sam przyjechać 😉 

Opinia na Allegro może być śmieszna ciekawa lub druzgocąca

Link do pomocy Allegro Kliknij i napisz

oznacz moderatorów