anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Koszt reklamacji

seeyougame
#12 Orędownik

Czy Allegro może wprowadzić jakiś generator etykiet do zakładki REKLAMACJE dla Sprzedających czy za każdym razem muszę płacić i generować samodzielnie?

Proszę o stosowanie poprawnego formatowania w wiadomościach: używanie wielkich liter na początku zdań, kropek oraz akapitów. Tekst pisany ciągiem bez znaków interpunkcyjnych jest trudny do czytania i utrudnia komunikację w naszej społeczności. Dziękuję za wyrozumiałość i dbanie o czytelność postów!
oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@seeyougame 

Dziękuję za sugestię - oczywiście przekażę ją do odpowiedniego zespołu.

Możesz również zgłosić swój pomysł tu.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

seeyougame
#12 Orędownik

Dziękuję @gdvorek 

Teraz jeszcze pytanie dla innych sprzedających: jak sobie z tym radzicie? Generujecie do każdej reklamacji etykietę tak samo jakbyście zamawiali zwykłą przesyłkę? Wybieracie najtańszą czy najszybszą?

Proszę o stosowanie poprawnego formatowania w wiadomościach: używanie wielkich liter na początku zdań, kropek oraz akapitów. Tekst pisany ciągiem bez znaków interpunkcyjnych jest trudny do czytania i utrudnia komunikację w naszej społeczności. Dziękuję za wyrozumiałość i dbanie o czytelność postów!
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@seeyougame 

Nie ma sprawy! Mam nadzieję, że ten czas mija Tobie spokojnie - udaje się trochę odpocząć?

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

seeyougame
#12 Orędownik

@gdvorek jestem na luzie, wiesz "ten czas" - zależy jaki

Święta w porządku z rodziną, czekam teraz na Sylwestra. 

Ale ogólnie to wiadomo jaka jest sytuacja na świecie. 

Moim zdaniem Ukraina broni również Polski i nie tylko. 

I co zrobi Allegro jak wybuchnie co wybuchnie? 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@seeyougame 

Jasne, rozumiem - pisząc o "tym czasie" miałem na myśli raczej okres świąteczny, ale specjalnie ująłem to neutralnie, bo wiem, że każdy przeżywa go trochę inaczej 😊

Fajnie słyszeć, że święta spędziłeś z rodziną - to naprawdę dobry moment, żeby na chwilę zwolnić i naładować baterie. U mnie podobnie, taki spokojny reset bardzo się przydaje.

Co do sytuacji na świecie - masz rację, jest wymagająca, ale to raczej temat poza forum. Tu trzymajmy się tego, co pozwala złapać oddech.

Miłego oczekiwania na Sylwestra! 🎆

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

seeyougame
#12 Orędownik

Wiesz, jeszcze jutro jest drugi dzień świąt 🙂 

Wesołych świąt Ci życzę Grzesiek.

Specjalnie nie pisałem za wiele poza tematem bo rzeczywiście AG to nie jest miejsce na tego typu rozmowy. 

Ale z jednej strony człowiek się cieszy bo święta, rodzina, a z drugiej ma w tyle głowy co się dzieje obok. 

Twoje pytanie "Mam nadzieję, że ten czas mija Tobie spokojnie - udaje się trochę odpocząć?" jest jakby osobiste, dlatego nie wiem co mam ci napisać.

Ale tak czy inaczej wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku 🙂 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@seeyougame 

Czasem warto po prostu zapytać po ludzku "co tam?" albo "czy wszystko w porządku?"
- w końcu jesteśmy ludźmi 😊

Dzięki za odpowiedź. Również dziękuję za życzenia - Tobie też życzę wszystkiego dobrego, spokojnych świąt i dobrego wejścia w nowy rok!

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#13 Ambasador

@seeyougame W związku z tym że sprzedaję smartfony  "chińskie premium". Miałem w ciągu 6 lat prowadzenia działalności 2 (dwie) reklamacje. do jednej wysłałem etykietę nadawczą do zgłaszającego, drugą rozpatrzyłem na odległość (bez odsyłania).

Co do odpowiedzi na Twoje pytanie, jezeli musisz rozpatrzyć reklamację po otrzymaniu produktu, staraj sie aby to była w miarę szybka dostawa. Ponieważ od zgłoszenia klienta reklamacji, masz 14 dni na podjęcie decyzji, o jej przyjęciu, lub odrzuceniu. 

oznacz moderatorów

seeyougame
#12 Orędownik

Grzesiek - dziękuję 🙂 

oznacz moderatorów

ted_n
#9 Pomysłodawca

No mega spokojnie. Otóż dzisiaj o godzinie 02:06 allegro wysłało do nas wiadomość, na którą czekaliśmy z niecierpliwością. Temat jakże wyczekiwany: "Stworzyliśmy zestawy z Twoich ofert.".  A więc, dziękujemy serdecznie, gdyby nie allegro, to by były niespokojne święta, ale tak to na spokojnie można było od rana siadać do kompa żeby usuwać automatycznie utworzony zestaw, którego nie chcieliśmy. Dzięki, udało się odpocząć!

oznacz moderatorów

seeyougame
#12 Orędownik

@ted_n Grzesiek się pytał o to mnie, nie ciebie 😛 

Ja na Allegro nie narzekam ogólnie 🙂 

oznacz moderatorów

Halfrunt
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ted_n możesz poprosić Allegro o wyłączenie opcji automatycznego tworzenia zestawów. 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@ted_n jeżeli masz przykłady błędnie stworzonych zestawów, możemy zgłosić Twoje konto do wyłączenia automatycznego ich tworzenia. Daj znać, jeżeli byłbyś zainteresowany takim rozwiązaniem. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów