anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Koszty obowiązkowe allegro przewyższają zysk ze sprzedaży

ALIE-N
#7 Wielbiciel#

Witam!

Wystawiłem przedmiot w licytacji. Sprzedał się za złotówkę. Opłata za wystawienie 1 zł + prowizja 1,89 zł, gdyż allegro liczy (dlaczego?) prowizję także od opłaty za przesyłkę. Tą opłatę owszem kupujący wpłaca ale ja z tego nic nie mam, muszę przecież wysłać. W efekcie lepiej przedmiot spalić jak tracić. Czy w takiej sytuacji możną wystąpić o zwrot prowizji?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

LEW433
#21 Demiurg#

Tak to wygląda, oni dbają o swoje interesy a nie Twoje.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@ALIE-N  Niestety takie eksperymenty kosztują. A co by było gdybyś wynajął lokal lub miejsce na bazarze,  rozstawił stragan i sprzedał za złotówkę.  Byłby wynik ekonomiczny korzystniejszy?

Ta sprzedaż za złotówke to dobry początek.  Będzie z ciebie sprzedawca.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@ALIE-N 

Opłata za przesyłkę wlicza się do transakcji bo taki jest regulamin. Allegro wykonało swoją pracę. Dlaczego chcesz zwrot prowizji?

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@ALIE-N Jak chcesz sprzedawać drobne rzeczy po złotówce to lepiej wystawiaj je jako charytatywne . Prowizji nie zapłacisz a możesz ustawić nieco wyższy koszt dostawy niż oferuje dostawca i zarobić na tym jeszcze ze złotówkę . Najlepiej jednak wystawiać od kwoty ,która po odliczeniu kosztów dostawy daje jakiś zysk.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@ALIE-N zanim zaczniesz tutaj sprzedawać, zastanów się co robisz i ile zarobisz

jak widzisz nikt nie che tutaj kupować twoich towarów - allegro lokalnie nie jest obecnie dobrze widoczne w serwisie, potencjalni kupujący nie widzą ofert

kiedyś jak wystawiłeś towar za 1zł w licytacji mogłeś liczyć nawet na cenę wyższą niż konkurencyjne oferty typu kup teraz, po zmianach polecam Ci inne platformy sprzedażowe

oznacz moderatorów