Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry ,została naliczona mi opłata zlecenia odbioru paczek/paczki przez kuriera DPD,
lecz nie wzywałam kuriera a paczki zawiozłam sama do biura firmy kurierskiej.
Czy w takim przypadku kwota należności będzie anulowana?
A przypadkowo nie odznaczyłeś podjazdu? reklamację musisz złożyć.
@Grencomert etykieta nie została wygenerowana przez Wysyłam z Allegro, więc nie możemy sprawdzić czy podjazd został zamówiony. W tej sytuacji możesz złożyć reklamacje do przewoźnika, tutaj szczegółowe informacje na ten temat.
Dzień dobry , naliczono mi opłatę za podjazd kuriera
nigdy nie zamawiam kuriera a koszty nadal naliczają mi się , paczki zawożę na koniec dnia o godz. 18,00 do punktu DPD .
Listy generowane przez portal Allegro. Powinna być opcja natychmiastowej reklamacji z pozycji naliczonej opłaty.
Proszę o pomoc w tej sprawie ponieważ nie wiem jak zatrzymać naliczane koszty.
DPD nie ma dostępu do naszych rozliczeń z Allegro.
Kto nas okrada ?
ALLEGRO !
@Grencomert a jaki jest kod dopłaty, może to pobranie ???
@Grencomert @kostas11 @brakestop Wydaje mi się że było kiedyś coś takiego - Pani w punkcie nie skanowała, tylko skanował kurier jak z punktu odbierał, I wtedy DPD widzi to jako odbiór przez kuriera.
od 3 lat korzystam z wysyłam allegro kurier DPD , ale to w ostatnim czasie naliczono mi opłaty dodatkowe 4,99zł na około 20 przesyłek doliczono w 12, wszystkie osobiście zanoszę do oddziału DPD bo mam blisko, nie zlecam podjazdu kuriera przez allegro, pierwsze 7 reklamacji czekam ponad 2 tygodnie , zamiast odpowiedzi mam naliczenia w kolejnych 5 ......
do wyjaśnienia usuwam Allegro Kurier DPD z wysyłki
przeglądam ofertę Allegro Kurier DHL I UPS
znajduję informacje , że podjazd jest bezpłatny od jednej paczki, potwierdzacie????
zapomniałem dodać, że opłaty dodatkowe za podjazd kuriera mam naliczone, mimo, że nie zlecam przez allegro, Pani w okienku skanuje odbiór, potem kurier skanuje odbiór z odziału....
@dinto-pl podjazd jest płatny 😞 darmowy chyba został tylko przy przesyłkach Allegro One 🙂
Jaki masz kod dopłat ? może to za paczki powyżej 10 kg ?
DPD_N1_PODJAZD
wszystkie moje przesyłki mają do 3 kg
@dinto-pl problem jest taki że pewnie kurier skanuje je w punkcie jako odebrane przez niego, już tu wielu o tym pisało, rozważ zgłoszenie tego do UOKiK !!!
dzięki, sprawdzę, rozważę, zgłoszę
https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/allegro-kurier-dhl-informacje-dla-sprzedajacych-g0j4YjmGxIL
z tego linka wyczytane, że podjazd jest bezpłatny dlatego dopytuję
fragment :
Możesz zamówić kuriera po Twoją przesyłkę. Kurier odbierze przesyłkę z adresu, który wskażesz w formularzu nadawczym. Tę opcję udostępniamy w cenie usługi podstawowej, czyli jest dla ciebie bezpłatna.
@dinto-pl tak masz rację DHL ma darmowe, na razie jak każdy na początku DPD też kiedyś był darmowy 😞 UPS ma płatne 😞
żeby zachować smarta muszę wymienić DPD na innego kuriera, dlatego dopytuje o DHL I UPS,
Pocztex mam, ale wiadomo do smarta trzeba mieć 2 opcje
@dinto-pl to może rozważ One Kurier Box Punkt jak jesteś z tych miejscowości, załatwisz dwie dwie dostawy na raz, obowiązkowe punkty i drugiego kuriera a podjazdy mają darmowe 🙂
Obecnie z usługi można skorzystać w wybranych miastach Polski:
nie manie na liście miast, ale dzięki za podpowiedzi,