Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzisiaj kolejny zwrot - perfumy. "Zakup przez pomyłkę", plomba oderwana, celofan rozklejony, wyjęty oryginalny flakon i włożona podróbka i odesłany. Co robicie w takich przypadkach? Zwrot 5 zł, to wiadomo. Zgłaszacie na policję czy olewka? Co zrobić, żeby nie dostał zwrotu z protecta?
Ja bym napisał ticket do Allegro, na wszelki wypadek, niech taka informacja od Ciebie będzie do tej konkretnej transakcji. A żeby nie dostał AP to trza by iść na tą policję ale czy to się opłaca to ja nie wiem 🙂
Perfumy są w kategorii kosmetyki. W takim przypadku możesz zaznaczyć warunkowy zwrot gdzie nie przyjmujesz ze względów higienicznych jeżeli produkt niesie ślady użytkowania - w tym przypadku jest to otwarcie produktu- zamiana na podróbkę . Jeżeli produkt został naruszony nie masz obowiązku przyjęcia takiego zwrotu
Przyjęcia w sensie "akceptacji"? Zwrot przyjąłem, klient zapewnił, że nie otwierał w ogóle opakowania. W teorii odmowa zwrotu pieniędzy + prośba o odebranie sobie we wskazanym miejscu swojej podróbki. Niestety wg allegro to tak nie działa, więc musze przyjąć zwrot i odesłać osławioną złotówkę.
@AROMATIQ możesz tak zrobić, ale w tym przypadku, kupujący może mieć perfumy i kasę z AOK, a jak zgłosisz na policję, to może zapukają mu do drzwi, choć pewnie to zależy od ceny tych perfum
@it24_pl na prawie się nie znam i nie wiem pod jaki artykuł zakwalifikują ten czyn, być może uznają, że to kradzież🤔