anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący chce abym wysłała towar na inny kontynent, co zrobić?

Client:73802176
#8 Zapaleniec#

Witam. Wystawiłam kuchenkę gazowa  na sprzedaż..odezwała się osoba która chce aby wysyłka była do Ameryki pn. Już zostałam oszukana stad moje pytanie 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

LEW433
#21 Demiurg#

Trochę daleko nie sadzisz? Ale jak chce ci w to bawić to niech ci opłaci i wyślesz.

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

dziękuję za radę

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:73802176 Nie wchodź w to. Prawdopodobnie ktoś chce Cię oszukać i będzie wyłudzał od Ciebie pieniądze na koszt wysyłki, które rzekomo później zostaną Ci zwrócone. Nie zostaną zwrócone i za towar nikt Ci nie zapłaci. 

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

tego się obawiam, jedna osoba już mnie oszukała-taka durna jestem:( dziękuję za radę

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

Client:73802176 pomyśl - koszt przesyłki wielokrotnie przekroczy wartość produktu , nie daj się wciągnąć w jakiekolwiek opłaty z Twojej strony . Zapłaci z góry , bedą środki na koncie to wysyłaj , nie wcześniej .

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:73802176 jeśli tą propozycję otrzymałaś na adres e-mail, który podałaś w rozmowach na czacie Allegro Lokalnie i weszłaś w jakikolowiek przesłany przez taką osobę link to bardzo proszę przeskanuj swoje urządzenie programem antywirusowym. 
Konta osób, który pisały do Ciebie zostały już przez nas zawieszone. Kupujący na Allegro Lokalnie nie potrzebują Twojego adresu e-mail, dlatego bardzo proszę nie podawaj go na przyszłość, ponieważ najczęściej jest to próba oszustwa. 
Jeśli nie wchodziłaś w żadne linki ani nie podawaś swoich danych osobie, która napisała e-maial, możesz być spokojna, samo podanie e-maila nie niesie konsekwencji. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Nigdy nic nie wystawiałam na sprzedaż... jest lawina wiadomości do mnie od potencjalnych oszustów, którzy wysyłają linki....niestety jednemu się udało  mnie nabrać, ponieważ kompletnie nie miałam pojęcia jak to wszystko działa... teraz już wiem. dziękuję 

oznacz moderatorów