Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Elektronika_ZT Ma takie prawo, jest to jego ocena, jeżeli nie obraża. Jest to jego ocena transakcji.
Wiadomo że ma prawo ja rozumiem jesli jest powód a ja w opisie miałem napisane towar nie sprawdzony niewiadomo czy działa licytacja od 1 zł jak towar uszokdzony
@Elektronika_ZT Rozumiemy cie ale jest tu wiele takich wypowiedzi, jeżeli uważasz że Ci szkodzi możesz zgłosić do Allegro, na AG nikt ci nie pomoże.
Spoko zgłoszone allegro jak zwykle nic nie może
@Elektronika_ZT No zapewne ale tak to działa.😁
@Elektronika_ZT allegro tego nie usunie 😞 sprawdzaliście co jest w opisie ? nie dziw się że klient zgłupiał, trzeba dokładniej robić opisy 🙂
Manekin do prasowania i suszenia koszul,bluzek-towar powystawowy z wystawy sklepowej,możliwe delikatne rysy otarcia sprawdzony działa w 100%.W oryginalnym opakowaniu
Manekin nie włącza się nie działa aukcja dla złotej rączki
Sprzedaż produktu jako uszkodzony brak zwrotu
@Elektronika_ZT coś więcej, może było coś innego dodatkowo uszkodzone, miał prawo ocenić transakcję, zawsze możesz poprosić o usunięcie komentarza wyjaśniając sytuację może się zgodzi 🙂
@Elektronika_ZT Mógł dać. Być może przedmiot był w znacznie gorszym stanie, niż został opisany, albo były inne powody. Poza tym zapis w aukcji "Towar uszkodzony - brak zwrotu" jest niezgodny z prawem. Towary uszkodzone można zwracać.
Wysłałabym do Klienta prośbę o usunięcie komentarza. Grzecznie przeproś, zaproponuj takie rozwiązanie, żeby załagodzić sytuację i to Klient ma być usatysfakcjonowany. Trochę pokory nie zaszkodzi. Tym bardziej, że opis faktycznie chaotyczny, a ludzie nie czytają ich dokładnie.
Jakaś podstawa prawna? Pytam, bo jestem niezmiernie ciekaw.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Zaraz znowu będzie kompromitacja. Towary uszkodzone można zwracać.
Poproszę o podstawę prawną.
No i jest kolejna kompromitacja, teraz na własne życzenie.
Od kiedy to osoba prywatna kupująca od innej osoby prywatnej jest konsumentem?
A proś o pomoc allegro - akurat miałem taki przypadek w praktyce i allegro nie przyznało racji kupującemu, pomimo dyskusji.
@Knowhere dlaczego wspominasz o osobie prywatnej jako sprzedawcy?
@exoryna Bo o taki układ pytałem?
To nie była oferta osoby prywatnej, tylko firmy, a wtedy przedmioty uszkodzone podlegają zwrotom. Przy sprzedaży w relacji osoba prywatna - osoba prywatna nic nie podlega zwrotom konsumenckim. Tego też nie kumasz? Nie sprawdziłeś, kto był sprzedawcą? Więc ci pomogę - to jest firma - skompromitowałeś się po raz kolejny maksymalnie, prosząc mnie o podstawę prawną na okoliczność zwrotu towarów używanych.
używanych = uszkodzonych.
Uszkodzonych konkretnie, a nie używanych jako takich.
Nie, nie sprawdziłem - nie jestem tak wścibski jak ty i jeszcze jedna osoba oraz nie mam ochoty marnować na forum tyle czasu, co wasza dwójka.