Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedałem kupującemu konsolę xbox one z padem elitarnym za darmo (wszystkie wady były wymienione) i nagle zaczyna narzekać że coś mu nie działa, że to lakier zdarty i analog nie reaguje na nacisk (co było powiedziane w rozmowie) wie ktoś co z takim kimś zrobić?
Chłopie, ja już nawet negatywy widziałem u innych gdzie ktoś dał bo mu się gratis nie spodobał. Takie czasy.
A u Ciebie pewnie kolejna próba wyłudzenia obniżenia ceny. Podobna sytuacja była kilka dni temu odnośnie monitora, który jakaś Pani sprzedała.
Ja bym napisał, że jak kupującemu nie pasuje to niech Ci zwróci towar i tyle.
A jak sprzedajesz okazjonalnie na Allegro, to mu odpisz żeby s...ł. Bo tacy ludzie tylko na to zasługują. Niestety, taka prawda.
nie ma prawa narzekać na rzecz zwaną GRATISem, nie jest to część aukcji, nie ma prawa też jej zwrócić 🙂
Niby tak, ale wiadomo o co chodzi 🙂 Prawo do negatywa jednak ma, no i jak by mu sprzedawca nagle obniżył cenę o 50 czy 100zł to nagle wszystkie wady by magicznie zniknęły 😄
Jak pomarudzi jeszcze to wskoczy na CL, i co mu to marudzenie da 🙂
Jest na to prosta odpowiedź, XBOX ONE ELITE GAMEPAD nie był składnikiem aukcji,
dalej nie odpisywać na wiadomości. Darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda 🙂
@Client:49344451 Masz obowiązek rozpatrzyć reklamację. Możesz ją uznać lub odrzucić. Po uznaniu naprawiasz sprzęt, wymieniasz lub zwracasz kupującemu wszystkie koszty, także koszt odesłania. Po odrzuceniu reklamacji kupujący może się starać o rekompensatę z Programu Ochrony Kupujących lub może iść do sądu. Jeśli uzyska rekompensatę z POK, allegro upomni się u Ciebie o zwrot kwoty rekompensaty.
@xyz96, XBOX ONE ELITE GAMEPAD nie był składnikiem aukcji, ważne co na aukcji a nie co w pudełku 🙂
Dobrze, że składnikiem aukcji nie było samo pudełko.
Jakby było to kupujący do zawartości nie może mieć rozszczeń 🙂
Przypominam o uczciwym i sprawiedliwym podejściu do obu stron.
Jak sprzedawałem kumpla zasilacze, to były bez kabli, dokupiłem specjalnie, choć kumpel mówił, by nie kupować, bo on też wiele razu bez kupował. Ja jak sprzedaję to komplet. Jakby koleś od zasilacza marudził, że kabel krótki, a był gratisem, to myślisz, że bym się tak przejmował jak @Client:49344451? taa, pff 😄 gratis to gratis, w części GRATIS został dopisany, a nie na zdjęciach 🙂
tak na logikę, jeżeli częścią oferty jest jakiś sprawny gratis - to powinien być on sprawny i Kupujący ma prawo do reklamacji
@RED ale w tym przypadku kupujący był uprzedzony o stanie gratisu, więc wiedział co dostaje.
chłopaki pomóżcie, mam do kupienia fajną bume,niby lekko puknięta z lewej.Cena bardzo dobra ale nie widzi mi sie tego naprawiac bo części drogie
Jakby tak kupic uszkodzoną i potem reklamować, niech naprawia cwaniaczek
są jakieś szanse ?
@Client:80340374 "niech naprawia cwaniaczek"? Jeśli dobrze zrozumiałem Twój post, to "cwaniaczkiem" jesteś Ty, który chce kupić uszkodzone auto, a później ściemniać, że sprzedawca zataił wadę. Jeśli wada jest teraz widoczna lub sprzedawca otwarcie o niej pisze, to Twoje postępowanie zasługiwałoby na zgłoszenie próby wyłudzenia i oszustwa. Tyle w temacie.
On zachowuje się zupełnie jak ten co kupił mojego xboxa
@Client:80340374, przypominam o naszej uczciwości, nie kombinuj 😛