Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Wysłałam towar do kupującego w poniedziałek i dzisiaj dostałam powiadomienie od InPost, że paczka do mnie wraca. Kupujący przekroczył czas na odbiór przesylki. Nie miałam wcześniej takiej sytuacji. Co powinnam zrobić? Proszę o pomoc i podrawiam
Na początek napisz do kupującego. Zapoznaj się z sytuacją. Następnie podejmij jakieś działania. Może być zwrot i nowy zakup, albo wysyłka na własny koszt.... rozwiązanie jest 🙂
1 Piszesz do kupującego wiadomość przez panel allegro z informacją że nie odebrał paczki
2 pytasz się co dalej są 2 wyjścia: albo opłaca ci ponowną wysyłkę i koszt powrotu paczki do ciebie od przewoźnika bo mogli ci naliczyć taki koszt znajdziesz go w rozliczeniu allegro i jak się zgodzi i opłaci to wysyłasz albo wariant 2 odstąpi od umowy wtedy zwracasz mu za najtańszą dostawę z oferty nie będącą odbiorem osobistym plus koszt towaru minus koszt powrotu nieodebranej paczki
kupujący nie odbierając paczki nie wywiązał się ze swojej cześci umowy kupna sprzedaży powstać mogło zadłużenie jego względem ciebie za jej powrót (nie każdy przewoźnik lub forma wysyłki powoduje naliczenie kosztów zwrotu) @Anmel_sklep
Dziękuję za podpowiedź, kupujący chce żebym ponownie wysłała paczkę. W jaki sposób ma mi zapłacić za ponowna przesyłkę? To się robi przez panel allegro? Czy poza allegro?
@Anmel_sklep w zakładce zamówienia w szczegółach konkretnego zamówienia powinna być opcja poproś o dopłatę
Dziękuję, rozumiem, że kupujący otrzyma jakieś powiadomienie żeby uregulować płatność?
Nie musisz mu napisac zapytanie co chce z paczka zrobic
Ustaliłam z kupującym że wyślę paczkę do tego samego paczkomatu, co poprzednio. W szczegółach zamowienia poprosiłam o dopłatę za koszt przesyłki. Tylko czy kupujący dostanie od Allegro powiadomienie, że trzeba uregulować ta dopłatę?
Powinien ale dla swietego spokoju ustalenia z kupujacym miej na wiadomosci w panelu nie na gebe z telefonu
Okej, mam dopłatę od kupującego, ale jak mam wygenerować nową etykietę i numer przesyłki do tej paczki?