Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący zakupił towar z odbiorem osobistym płatność przy odbiorze i się w ogóle nawet nie odzywa A prowizję muszę zapłacić jak anulować taki zakup bądź anulowanie prowizji po prowizję mam zapłacić A klient się nie zgłosił w ogóle po zakupiony towar
Cześć @Siena1988. Czy chodzi o zakup z 24 lipca, na Allegro Lokalnie? Proszę, skontaktuj się z klientem przez Allegro Lokalnie i dopytaj, czy ma zamiar odebrać zamówienie i je opłacić.
Napisałem do kupującego poprzez Allegro lokalnie napisał mi że podziękuję wiesz ja się nie wywiązałem ze ustaleń ( chodziło o to że pytał mnie przez telefon o koszt wysyłki ponieważ sam nie da rady odebrać to wysłałem mu numer konta do przelewu za towar oraz dodatkowo koszt wysyłki kupujący nie odezwał się a teraz napisał do mnie że nie wywiozłem się z ustaleń) ja mu wysłałem w sms-ie numer konta na który ma być zrobiony przelew jaki jest koszt wysyłki że on też pokrywa koszt wysyłki i cisza A do mnie ma pretensje
@Siena1988 Co ty teraz piszesz chciałeś sprzedać poza Allegro?
Nie chciałem sprzedać poza Allegro ponieważ prowizję i tak bym miał zapłacić gość zakupił przez Allegro zaznaczył w opcji odbiór osobisty płatność przy odbiorze i towar zakupił przez Allegro ale że gość stwierdził że nie może przyjechać osobiście tyłka abym mu to wysłał to mu podałem numer konta do przelewu i koszt wysyłki a w Allegro i tak bym zapłacił prowizję ponieważ klepnął ( odbiór osobisty płatność przy odbiorze) a teraz **piiip**oli to i nie a teraz ja mam problem bo muszę zapłacić prowizję A gość i tak towaru już nie chce myślał że ja mu wyślę towar bez pieniędzy najpierw kasa później towar
Masz te jego dywagacje na piśmie? Np z poziomu panelu wiadomości allegro, będzie potrzebne jako dowód na to że nie ma zamiaru odebrać zamówienia do anulowania prowizji.
@Siena1988, opłata transakcyjna została już zwrócona 🙂
nie udostępniaj odbioru osobistego i wszystko w temacie nawet jakby chciał odebrać osobiście to opłaca kup teraz towar z paczką umawiacie się na odbiór a ty mu przekazując towar oddajesz do ręki kasę za wysyłkę on ci natomiast podpisuje pokwitowanie że towar odebrał osobiście i oddałeś mu kasę za paczkę
@az1rael nie trzeba robić takich kombinacji, na allegro lokalnie jest opcja "odbiór osobisty po przedplacie".
@vonNogay to też jakoś to załatwia chociaz nie jesteś uwiązany ze zaplacu przedpłatę i przestanie sie odzywać jak masz oplaconą paczkę to nadasz i z głowy a dane qysyłki dostaniesz nawet do tego samego miasta.