Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, mam problem z kupującym. Sprzedaje przedmioty wirtualne na Allegro lokalnie (skiny csgo). I kupujący zaznaczył jedyną opcję Przesyłka elektroniczna (e-mail) - przedpłata 0,00 zł. A dostałem od Allegro e-mail że "Kupujący *kupujący* rozpoczął zakup przedmiotu z wysyłką. Czekamy na potwierdzenie płatności." I teraz nie wiem co zrobić. Dalej nie dostałem pieniędzy na portfel allegro a kupujący oskarża mnie i grozi mi ze ma moje dane. Proszę o pomoc
napisz że wyślesz po zapłaceniu. Poza tym groźby są karalne
Na wszelki wypadek zabezpiecz konwersacje z tym gościem. będziesz mieć dowód. Możesz zgłosić na allegro może gościa ustawią do pionu
Może sobie oskarżać. Na lokalnie nie ma komentarzy, więc nic Ci nie grozi. Kasa będzie na saldzie allegro to dopiero wtedy mu wyślij skina.
@Nicles To próba wyłudzenia towaru bez wpłaty. Jeśli nie masz pieniędzy, nie masz obowiązku niczego wysłać.
@xyz96 gratuluję postawy 🙂 trzymaj punkcik
Kupujący: Hejka właśnie wpłaciłam pieniążki przez allegro czy możesz już przesłać mi przedmiot ? 🙂
Ja: Hej, czekam na potwierdzenie płatności na Allegro
Kupujący: Ja już zakończyłam robić przelew przez allegro oraz sprawdzałam stan konta to znikły mi pieniążki czyli teraz oczekują na akceptacje w systemie PayU Allegro proszę o przesłanie przedmiotu a ja w opcjach kup w allegro zatwierdze płatność i pieniazki przyjda do pana
Ja: Proszę panią ale wybrała pani sposób zapłaty "Przesyłka elektroniczna (e-mail) - przedpłata 0,00 zł" więc pierwsze czekam na pieniążki potem dopiero wyślę przedmiot
Kupujący: no tak i juz zaplacilam teraz pieniadze oczekuja po prostu na akceptacje prosze o przeslanie skina i akceptuje wplateTo proszę pierwsze potwierdzić, jeśli chce pani tego skina to
Ja: Trzeba go pierwsze zapłacić, potem dopiero wysłać, nie chcę zostać oszukany więc ja mogę poczekać
Kupujący: Oszukany? to jest allegro
(moje dane napisała pani)
allegro ma kazdego dane wiec jak moze pan zostac oszukany czy pan sobie zartuje
prosze o przeslanie skina albo anulowanie platnosci i oplacenie prowizji allegro 8% wtedy allegro zwroci mi srodki do 24h
Ja: Ja i tak czekam na potwierdzenie.
Kupujący: dostal pan czekam na skina inaczej bede musiala to zglosic bo zaplacilam duze pieniadze za to
Ja: Czy tak trudno dokończyć transakcje do końca?
Kupujący: ja juz dokonczylam pobralo mi pieniadze teraz pan wysyla przedmiot i ja akceptuje wplate w allegro i po sprawie
Ja: Chcę mieć pewność, ale chyba panie nie rozumie jednego zdania Przesyłka elektroniczna (e-mail) - przedpłata
Kupujący: przedpłata
Ja wplacam pieniadze pan wysyla towar ja akceptuje wplate
Ja: Przedmiot zostanie wysłany kiedy dostanę potwierdzenie od allegro że pieniądze zostały otrzymane. Pozdrawiam
To cała konwersacja z kupującym, nie wiem czy ja coś robię źle czy coś ale przedpłata to zapłata z góry. Jeśli coś zauważyliście to proszę o pomoc. Dzięki!
@Nicles Tak trzymaj
"Kupujący: przedpłata
Ja wplacam pieniadze pan wysyla towar ja akceptuje wplate"
Te zdanie brzmi trochę dziwacznie
@Nicles Ale po co Ty się w takie konwersacje dajesz wciągać? Nie ma pieniędzy, nie wysyłasz, sprawa jest prosta. Nie wysyła się po zapewnieniach o zapłacie, tylko po faktycznej zapłacie, gdy widzisz u siebie pieniądze 🙂
@Nicles To pewnie znowu ta słynna "pani magda", która (a raczej który) robi tu takie wałki od miesięcy - poszukaj na forum podobnych tematów, to będziesz miał ciekawą lekturę. Możesz też jej podesłać linki do nich😁
Skoro "ona przelała pieniądze", to Ty wyślij jej zdjęcie skina - będzie sprawiedliwie😏
@_HolaOla_ Czy nie możecie w końcu raz a dobrze pozbyć się takiego oszusta albo (w przypadku jeśli macie jego dane osobowe) zgłosić na policję podejrzenie przestępstwa (a nie grasuje sobie taki cwaniaczek od miesięcy i naciąga co bardziej niekumatych sprzedających)?
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Tym razem Pani Agnieszka ale dzięki wszystkim macie punkty.
@Nicles Ogólnie rzecz biorąc dopóki wpłaty nie widzisz tutaj https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji to niczego nikomu nie wysyłaj.
I jeszcze taka uwaga do @_HolaOla_ - powinniście go zablokować tym bardziej, że jak widać wykorzystuje to, o czym pisałem już parę miesięcy temu, a mianowicie fakt, że dane sprzedającego ma już w momencie "zakupu", a sprzedający dane kupującego otrzymuje dopiero wtedy, gdy ten zapłaci za przedmiot. Piję tutaj do tego, co napisał @Nicles w pierwszym poście, czyli "kupujący oskarża mnie i grozi mi ze ma moje dane".
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
jeżeli rozpoczął płatność a u ciebie widnieje status to albo nie dokończył czyli nie przelał kasy albo zawiesil sie system. Jeżeli przelał kase to niech wysle potwierdzenie a ty je wyslij do weryfikacji allegro czy nie jest sfałszowane. @Nicles
@Nicles Próba wyłudzenia.
1. Wysyłasz jak pieniądze masz na koncie. Tak mu odpisz.
2. Zgłoś do Allegro gościa to go zablokują.
3. Tyle
@Nicles Uważaj, bo niektórzy wysyłają gotowe szablony "wpłaty" i nalegają na wysyłkę. Otrzymujesz "od kupującego" maila, że otrzymałeś wpłatę, a jest to zwykły mail wysłany w odpowiedzi na powiadomienie Allegro (email będzie od powiadomienia Allegro, nie z prywatnego adresu).
Nic nie wysyłaj, dopóki nie będziesz mieć kasy na koncie, grozić to oni sobie mogą.
@Nicles Konto tego Kupującego jest już u nas zablokowane, a ten zakup nie zostanie opłacony, dlatego w sprawie tych dwóch ofert z Allegro Lokalnie, napisz proszę do nas bezpośrednio przez ten formularz.