Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący, po upływie terminu na zwrot zażądał zwrotu pieniędzy jednak nie odesłał przedmiotu mimo, że był informowany o takiej możliwości telefonicznie , oraz pisemnie podczas "sporu", a Allegro teraz pisze sprzedającemu :"Pioterek-P3, przykro nam, że nie udało się rozwiązać tej Dyskusji.
Jednak nie wszystko stracone, możesz otrzymać zwrot pieniędzy w ramach Allegro Protect"
Czy wy w ogóle czytacie te spory, czy tak z automatu przyznajecie zwrot?
Jemu mogą przyznać te środki z AP a do tego jeszcze z ciebie je ściągnąć.
To wiem, bo już raz miałem taką sytuację i oczywiście blokadę konta, więc musiałem oddać kasę :-/, teraz znów ta sama sytuacja, kupujący nie zgłosił zwrotu, Allegro pobrało prowizję i jeszcze muszę oddać kasę kupującemu,który nie zwrócił towaru
Wezwij go do odesłania w terminie pod rygorem zgłoszenia na policji przywłaszczenia mienia
co jest powodem zwrotu? reklamacja, wada produktu odstąpienie od umowy?
zwrot zwrotowi nie równy, tu działają różne przepisy
po co się zgadzałeś na zwrot? uznałeś tym samym roszczenie kupującego
@KOGIEL_T wpisy jakie otrzymałeś w dyskusji to automatyczne działanie bota upadlające sprzedawcę - sugerujące, że mógł lub zrobił coś źle, niezgodnie z prawem
pisz do allegro skargę na w/w działania
@KOGIEL_T to automatyczna wiadomość allegro. Kupujący wg. wysłał przedmiot ma potwierdzenie nadania?
To był zwrot czy reklamacja?
Nie wysłał, nawet nie zrobił zwrotu na Allegro, tylko założył spór odczekał 2 tygodnie i żąda zwrotu pieniędzy
@KOGIEL_T a jaki powód dyskusji wybrał 🤔 na jakiej podstawie żąda zwrotu pieniędzy?
"Powód otwarcia dyskusji: sprzedający nie chce przyjąć zwrotu" , a ja w dyskusji napisałem, że przyjmę zwrot, pomimo, że upłynął termin
@KOGIEL_T jak nie może udokumentować wysłania towaru to na jakiej podstawie żąda zwrotu pieniędzy? Przecież sprzedawca może wstrzymać się ze zwrotem do czasu otrzymania przedmiotu.
Bo takie rozwiązanie mu podsunęło Allegro
Nie odesłał to wiemy, ale czy telefonicznie złożył oświadczenie od odstąpieniu od umowy zakupu?
Trzy tygodnie po zakupie stwierdził, że nie umie podłączyć i chce oddać, powiedziałem mu że może oddać, ale na swój koszt, bo Allegro tylko do dwóch tygodni robi darmowy zwrot, a parę dni później otworzył spór
@KOGIEL_T pamiętaj ...w dyskusji jak zdarta płyta powtarrzaj ,, czekam na przesyłkę zwrotną ,,zgadzam się na zwrot po terminie ,, czekam na odesłanie produktu ,, pracownicy allegro zwykle nie czytają wypowiedzi sprzedawców , jak powtórzysz to kilkanaście razy to może rzuci się któremuś w oczy
Napisałem to trzy razy, za pierwszym razem kupujący napisał: "Nie otrzymałem takiej informacji!!!", później już nic nie odpisywał, tylko czekał na zakończenie sporu
Edit.
Dziś napisali, że klientowi oddadzą, a mi nie wezmą z konta, mam nadzieję, że tak będzie
@KOGIEL_T mam aktualnie to samo co Ty tylko u mnie sprawa jest dość skomplikowana i watek mocno rozwinięty , masz chęć to poczytaj , może w przyszłości przyda Ci się ten plik wiadomości https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/czy-ktoś-to-weryfikuje-błąd-w-safety-gate/...
...nawet nie czuję jak rymuję 😁