anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący proboje wmówić mi po 9 miesiącach że telefon od początku nie działał.

Michal2k7
#7 Wielbiciel#

Hej, potrzebuje pomocy. Jestem prywatnym sprzedającym na allegro, i około 9 miesięcy temu sprzedałem iPhone SE2 za 920zl. Sprzedający po 9 miesiącach napisał, że od początku nie działa mu dotyk a bateria nie trzyma już tak jak kiedys. Wyczytałem na forum allegro, że kupujący ma miesiac na zgłoszenie wady jak kupuje u prywatnego sprzedawcy. Czy jest coś, co mogę zrobić aby się obronić przed czymś, co jest dla mnie, ewidentną próbą wyłudzenia pieniędzy? Telefon przez 9 miesięcy nie działał i dopiero teraz kupujący pisze? Otworzył dyskusje 14 dni temu, próbowałem odrzucic reklamacje jednak on dalej ciągnie temat. Sam nie wiem co już zrobić.

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

kostas11
#21 Demiurg#

@Michal2k7 Wyczytałem na forum allegro, że kupujący ma miesiac na zgłoszenie wady jak kupuje u prywatnego sprzedawcy.

To czytaj więcej takich wypocin, odpowiadasz za towar do roku z tytułu rękojmi jeśli używany ( nie wiem czy coś się zmieniło od 2023 ale w razie co poprawią 🙂 

Poproś o odesłanie i sprawdź, bateria to proces naturalny, dotyk sprawdź jak nie odeśle odrzuć reklamację przed upływem 14 dni z powodu braku odesłania, odpowiadaj w dyskusji i pilnuj terminów bo inaczej allegro wypłaci za Ciebie 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów