anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący sztucznie uszkadza produkt!

Skyseawing
#7 Wielbiciel#

Kupujący kupił jedną z naszych lalek erotycznych i podpisał ją 6 kwietnia. Kupujący zgłosił, że produkt jest wadliwy 11 kwietnia i poprosił o wymianę nowego produktu;
Jednak zdjęcia dostarczone przez kupującego można zobaczyć, ponieważ kupujący nosi wyblakłą bieliznę dla lalki, powodując plamy, co mam zrobić?微信图片_20220412100613.jpg

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

AlePiesio
#14 Krzewiciel#

Skoro zgłosił  że produkt jest wadliwy , to jest to reklamacja której nie musisz uznać skoro kupujący uszkodził produkt. 

oznacz moderatorów

Skyseawing
#7 Wielbiciel#

谢谢,但现在 Allegro 要求我提供证据;

MELABB - przykro mi, że Sprzedający nie rozwiązał jeszcze Pana sprawy. Skyseawing - jeżeli Kupującym jest konsument, a wada fizyczna została stwierdzona przed upływem roku od dnia wydania rzeczy sprzedanej, domniemywa się, że wada lub jej przyczyna istniała w chwili przejścia niebezpieczeństwa na kupującego - Art. 556 punkt 2 kodeksu cywilnego. To na przedsiębiorcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zgłaszane wady powstały po odebraniu towaru. Zatem jeżeli Sprzedający deklaruje, że towar został oddany do doręczenia nieuszkodzony i w takim stanie doręczony, proszę o wiarygodne udokumentowanie tego stwierdzenia. Proszę o rzeczowe odniesienie się do wszystkich zgłoszonych przez Kupującego wad produktu oraz na tej podstawie przedstawienie swojej odpowiednio uargumentowanej decyzji reklamacyjnej w tej sprawie.
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Skyseawing Otrzymałeś w dyskusji instrukcję co powinieneś zrobić (cytujesz ją w poście). Pozostaje więc zastosować się do tych zaleceń.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Skyseawing
#7 Wielbiciel#

Ale nie wiem jakie dokumenty dostarczyć, aby udowodnić, że dostarczyłem klientowi towar w dobrym stanie?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Skyseawing Jeśli nie jesteś w stanie tego udowodnić, napisz o tym w dyskusji. 

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Skyseawing
#7 Wielbiciel#

Czy allegro uzna, że ​​mój przedmiot jest wadliwy zanim zostanie dostarczony do klienta? Ale łatwo jest określić odpowiedzialność za pomocą zdjęć

oznacz moderatorów