anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący uszkodził przedmiot i żąda wymiany

irek_IRQ
#8 Zapaleniec

Sprzedałem przedmiot-używany stycznik modułowy. Przed wystawieniem sprawdzam wszystkie przedmioty pod kątem sprawności, wizualnych uszkodzeń itp. W tym konkretnym przypadku po demontażu i testach urządzenia, wyczyściłem z zabrudzeń i wystawiłem w atrakcyjnej cenie. Przekaźnik zanim trafił do kupującego "przeleżał" od czasu demontażu dobre 3-4 miesiące. Po sprzedaży minęło ok 2 tygodnie i kupujący zgłosił problem: "paczka nieuszkodzona" a przedmiot jest uszkodzony. Na przesłanych zdjęciach widać że jedna ze śrub zacisku elektrycznego jest mocno uszkodzona (np przez niefachowe dokręcanie wkrętarką). Uszkodzenie śruby wyraźnie wygląda na świeże, metal jest błyszczący-nie jak na pozostałych zaciskach. Nie ma możliwości żebym nie zauważył takiego uszkodzenia przed wysyłką:

1. Oglądam wszystko z każdej strony

2. Testowałem sprawność przekaźnika przed wystawieniem (każdy styk-przez pomiar)

Kupujący żąda wymiany towaru. Proszę o podpowiedź jak powinienem postąpić.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@irek_IRQ odrzuć reklamacje jak masz możliwość przedstawienia racjonalnego uzasadnienia np zdjęcia elementu, które jest uszkodzone w  sprzedawanym przedmiocie.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@irek_IRQ sprzedałeś jako osoba prywatna czy jako firma?

oznacz moderatorów

irek_IRQ
#8 Zapaleniec

Prywatna... ale to niewiele zmienia w świetle prawa.

Problemem jest to, że jestem w stanie udowodnić to w 100% oddając przedmiot do ekspertyzy, tylko jest to finansowo nieopłacalne.

Problemem jest to, że jako sprzedający jestem (z punktu widzenia allegro) na gorszej pozycji. To już druga taka akcja w przeciągu 2 lat na allegro (a jestem na tym portalu 20 lat). Poprzednio kupujący powołał się na to, że on nie wiedział, że przedmiot nie spełnia jego oczekiwań... nagrałem filmik, przedstawiłem dowody, wyjaśnienia... a racja była i tak po stronie kupującego, bo zadziałał program ochrony zakupów.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@irek_IRQ zgodnie z prawem pocztowym on ma 7 dni na wniesienie zastrzeżeń do doręczenia paczki wiec miał 7 dni na sprawdzenie czy z towarem jest wszystko ok jeśli tego nie zrobił i nie ma protokołu to sorry ma problem bo w sprzedaży prywatnej za uszkodzenie towaru odpowiada on od chwili nadania przez ciebie, możesz więc spokojnie zaorać zarzut z paczką. Dwa odrzucasz reklamację powód : uszkodzenie mechaniczne przedmiotu wynikające z nieprawidłowego montażu przez kupującego, pewnie zdjęcia kupowanego towaru w ofercie nie noszą tych uszkodzeń więc można spokojnie odrzucić tą reklamację. Jak allegro chce niech sobie cwaniaków karmi przestanie im się w końcu opłacać to granat wywali szambo

oznacz moderatorów