Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący odebrał tylko 2 z sześciu przesyłek z paczkomatu. Co robić? Kontaktować się przez SMS czy czekać cierpliwie, może jednak odbierze pozostałe 4 przesyłki. Niecierpliwa#
Raczę zapytać, bo wrócą a wówczas może być otwarcie dyskusji.
Wysłałam SMS - a przypominającego ale nadal się martwię czy odbierze. Dziękuję za odpowiedź.
@CHECINIAKI To allegro samo ustala ile ma być przedmiotów na jedną paczkę? Wystawiając coś na sprzedaż sam ustalasz i zapisujesz w ustawieniach ile sztuk danego przedmiotu zmieści się na jedną wysyłkę. Klient po naliczeniu 6 kosztów wysyłki ,dostaje 6 kodów odbioru .Najprościej do niego zadzwoń i poinformuj go ,bo on też może nie być świadomym że nie wziął wszystkich z paczkomatu a one tam leżą tylko 48 h.
Tak , to ja ustaliłam, że w paczce mieszczą się tylko 4 sztuki.
Już wysłałam SMS przypominający do kupującego o 4 nieodebranych przesyłkach. I cisza.
Jeżeli nie odbierze pozostałych paczek, wieczorem zadzwonię do niego.
Tak się zastanawiam, co będzie, jeżeli nie odbierze tych 4 paczek. jakie są procedury na Allegro w takiej sytuacji?
@CHECINIAKI
co będzie, jeżeli nie odbierze tych 4 paczek
Paczki wrócą do Ciebie. Będziesz musiała się nimi zaopiekować starannie (ponieważ jest to własność Kupującego, tymczasem będąca w Twoim posiadaniu).
Twoje możliwości opisane są m.in. w Art. 551 kodeksu cywilnego
Możesz oddać je na przechowanie na koszt i ryzyko Kupującego i ... czekać na kontakt ze strony Kupującego.
1. Jeżeli kupujący dopuścił się zwłoki z odebraniem rzeczy sprzedanej, sprzedawca może oddać rzecz na przechowanie na koszt i niebezpieczeństwo kupującego.
Możesz wezwać do odbioru (na koszt Kupującego) wyznaczając dodatkowy termin odbioru i po bezskutecznym upływie terminu sprzedać zawartość paczek na rachunek Kupującego.
Paczki zostały przez kupującego odebrane. Powodem był błąd InPost, zgłosiłam telefoniczną reklamację do InPost i kody do odbioru przesyłek zostały wysłane do kupującego. Wszystkim dziękuję za pomoc.