Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący zapłacił za produkt, ale nie wygenerowała się etykieta do wysyłki. Co teraz?
Co więcej, na zwykłym na AL, prywatny sprzedajacy czy firma, jaki rodzaj dostawy?
Prywatny sprzedający. Rodzaj dostawy: odbiór w punkcie, paczkomaty inpost. Pierwszy raz spotkała mnie taka sytuacja.
Na AL etykietę wygenerujesz tylko paczkomat InPost, wszystkie inne na własny koszt i samodzielnie.
Tak to wyglada:
Czyli nadajesz na własną rękę. Etykietę z Allegro możesz wygenerować tylko z metodą Allegro Paczkomat Inpost bo u Ciebie brakuje przedrostka Allegro...
@afaustynka a kupujący wybrał transport Allegro Paczkomat InPost? Bo jak nie to inne metody transportu nadajesz na własną rękę
Jest taka informacja: odbiór w punkcie: Paczkomaty 7/24 InPost
@afaustynka Udostępniasz Allegro paczkomaty i Paczkomaty 24/7 InPost - przedpłata. Jak klient wybierze te drugie to musisz sobie wygenerować etykietę na własną rękę.
To znaczy że mam teraz zapłacić podwójnie? Allegro życzy sobie opłatę od sprzedaży (1,34 zl) + opłatę za przesyłkę (8,99zl) . Teraz jak będę generować etykietę to mam zapłacić 14,69 zl. Produkt który sprzedaję jest wystawiony za 21 zl. Sprzedaję od jakiegoś czasu i czegoś takiego jeszcze nie było. Przecież zapłacę więcej niż jest wart ten produkt.
@afaustynka To zrób porządek ze swoimi dostawami. Zostaw Allegro Paczkomaty Inpost za 8,99 zł i wtedy będzie ok. Drugiej opłaty za przesyłkę ( 8,99 zł ) nie musisz ponosić bo przecież nie generujesz etykiety przez Allegro.
Tak właśnie zrobię. Zmienię w dostawach. Nie rozumiem tylko dlaczego allegro życzy sobie opłatę za etykietę którą muszę sama wygenerować...
Opłata jest naliczana w momencie nadania paczki z wygenerowaną przez Allegro etykietą, więc jej nie poniesiesz.
To znaczy że bieżące saldo 8,99zl poprostu zniknie...?
@afaustynka Kurczę. To naliczyło Ci już za tą paczkę? Może jednak @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ zerkną w czym rzecz.
Niestety naliczyło. Będę jeszcze działać w tym kierunku. Dziękuję za pomoc.
Zrobiłam zwrot ten osobie, ale allegro nadal życzy sobie opłatę 8,99zl
@afaustynka, podasz numer tego zamówienia?