anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

kurier nie podjal proby dostarczenia paczki

KratyOlma2
#8 Zapaleniec

witam klient napisał ze kurier nie podjął próby doreczenia paczki nie bylo telefonu ani nic i nadal od razu zwrot do nadawcy jak zgłosić to na allegroScreenshot 2026-02-25 182023.png wiem ze jest opcja reklamacji dostawy ale nie rozumiem tego kroku czyje konto i co wpisac 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@KratyOlma2 wpisz tam proszę swoje dane. Jeśli reklamacja zostanie uznana, kwotę roszczenia przelejmy na podane konto. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

KratyOlma2
#8 Zapaleniec

a czy w ogóle to jest w mojej kwestii zgłaszanie reklamacji kuriera? wydaje mi sie ze klient powinien to zgłosić że kurier nie podjął próby doręczenia ja wyslałam w terminie itd  ja jakby zrobiłam wszystko dobrze z mojej strony

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@KratyOlma2

Kurier nie ma obowiązku dzwonić przed doręczeniem przesyłki. Jest to niestety powszechny mit. 

A jeżeli chodzi o przesyłkę, to nie zwraca się paczki tylko dlatego że nie było adresata. W takim przypadku zostawia się awizo i albo następnego dnia jest ponowna próba doręczenia, albo przesyłka jest do odbioru w punkcie.

Zwrot do nadawcy bez próby doręczenia oznacza albo przesyłkę niedoręczalną, albo się uszkodziła. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@KratyOlma2 Ty jako nadawca przesyłki jesteś upoważniona do złożenia reklamacji, więc tak, to Ty powinnaś ją złożyć. 

Monika
oznacz moderatorów

KratyOlma2
#8 Zapaleniec

sprawdzialm u kuriera przebieg paczki i byly dwie próby doreczenia czyli klient nie odebrał co dalej mam zgłoscic reklamacje?

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@KratyOlma2 Jeśli paczka nie została doręczona do kupującego, złóż reklamację. 

Nicol
oznacz moderatorów