Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień Dobry społeczności
Mam pytanie. Na allegro jest sprzedawane oprogramowanie , Mam dostep do sklepu który hurtowo sprzedaje klucze do antywirusów itp ale kiedy wstawiam ofertę na allegro piszę mi komunikat że nie mam licencji i aukcja nie może być wystawiona. O co chodzi ?
@smallmarket na Allegro sprzedaż oprogramowania wymaga przestrzegania określonych zasad. Niedozwolona jest sprzedaż używanego oprogramowania ESD oraz oprogramowania OEM. Nowe oprogramowanie ESD oraz pudełkowe (BOX) mogą być sprzedawane tylko przez autoryzowanych sprzedających z kontami firmowymi.
Dodatkowo, aby sprzedawać nowe oprogramowanie cyfrowe, musisz dostarczyć potwierdzenie lub zgodę na dystrybucję od oficjalnego dystrybutora. Dlatego komunikat o braku licencji może wynikać z tego, że nie masz odpowiednich uprawnień do sprzedaży tego oprogramowania.
To bardzo proste.
Allegro w swoim regulaminie unieważniało art 51 ust 3 ustawy o prawach autorskich i prawach pokrewnych oraz art 4 ust 2. Dyrektywy Parlamentu Europejskiego i Rady 2009/24/WE.
Dlatego pomimo iż zarówno polskie, jak i unijne prawo zabrania dystrybutorom kontrolować kto sprzedaje ich oprogramowanie, po wprowadzeniu go do dystrybucji na terenie UE, to na Allegro to prawo nie obowiązuje.