Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Wolę na wszelki wypadek się upewnić (różne dziwne rzeczy widziałem w swoim życiu). W regulacjach jest tylko mowa o zasadach linkowania na zewnątrz Allegro.
U innych sprzedających na razie nie znalazłem linków z opisu do innych ich aukcji.
Pytanie: czy w opisie oferty Allegro, mogę linkować do innej mojej oferty Allegro, lub do wyników wyszukiwania na moim koncie Allegro?
@mieszkomieszkopl Nie jest dozwolone zamieszczanie w opisie linków do innych ofert Allegro (lub wyników wyszukiwania).
Możesz podać w opisie numer innej oferty, jeśli np. sprzedajesz w niej przedmiot, który ma jakiś związek z tą pierwszą ofertą.
Dziękuję. Czyli jeżeli na przykład sprzedaję obraz i dokładnie ten sam projekt sprzedaję jako plakat, to NIE mogę ich wzajemnie połączyć linkami?
W takim razie czy mogę: napisać coś w stylu "Chcesz druk jako plakat? Poszukaj tego kodu EAN ....", ale bez linkowania.
Czy to jest ok?
Mozesz oferte plakatu umiescic osobno w innej kategorii jako inne ogloszenie plakatu
@mieszkomieszkopl
Jak podasz kod EAN to klient kupi cośtaminnego od Chińczyka, który się pod ten EAN podepnie.
Raczej napisz 'poszukaj tego obrazu jako plakatu w moich aukcjach', ewentualnie możesz podać numer tej aukcji, ale musisz pamiętać, żeby go aktualizować przy zmianach.
ok. dzięki.
Zaleta z kodami EAN jest taka, że jestem producentem i jedynym właścicielem projektów 🙂
To, że Ty jesteś właścicielem EAN nie oznacza, że jakiś Chińczyk go nie wykorzysta do wystawienia czegośtam. Albo podróbki Twojego plakatu. I Allegro nic z tym nie zrobi.
Było tu paru takich wk^%(* sprzedawców na forum.
@mieszkomieszkopl twój optymizm jest zbytnio przedwczesny i przesadny
bo jako "producentowi i jedynemu właścicielowi projektów" przysługują Ci obowiązki, których stosowania wymagają przepisy
ciekawe czy Twój produkt ma właściwe oznaczenia czy spełnia wszystkie normy i itp
https://allegro.pl/oferta/obraz-na-sciane-krajobrazy-wiejski-krajobraz-50x70-cm-16903853499
Co masz na myśli konkretnie?
@mieszkomieszkopl Ja tam ie wiem, co miał na myśli RED, ale na Twoim miejscu popracowałbym nad opisem: "Obraz na płótnie prezentuje urokliwy widok wioski, w której drzewa pomarańczowe kwitną, dodając kolorowego akcentu do scenerii. Na brukowanej uliczce leżą spadające pomarańcze, a w tle widoczne są rustykalne domki i malownicze wzgórza z widokiem na morze"
Po pierwsze, skoro drzewa mają owoce, to już dawno nie kwitną, bo jak by kwitły, to by miały kwiaty. Po drugie, skoro pomarańcze już leżą na ziemi, to nie mogą być "spadające" 🐭
Słuszna uwaga. Pracuję nad tym.
miałem na myśli etykiety, normy, klauzule informacyjne, oznaczenia producenta, importera, instrukcje obsługi te nieszczęsne kody gs1 i itp - umieszczone razem z produktem
oraz spełnienie innych warunków - ochrony środowiska np: śmieci i odpady i itp
@SpeedyGonzalezz opis produktu twórczy, ogranicza nas przecież tylko wyobraźnia 🙂
tylko niech będzie zgodny z treścią obrazka
na samym dole wszystko jest wypisane, bdo, gpsr, instrukcja. Kody ean oficjalnie wykupione w GS1.