Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej,
Wiem, że zapytań były setki ale mój problem jest trochę inny, po wyborze logowania do aplikacji biometria jedyne co mogę wybrać to odcisk palca, nie mam w ogóle opcji rozpoznawania twarzy- od razu po kliknięciu "zmien" przechodzi na odcisk palca.
Będę wdzięczny za pomoc jak ustawić logowanie do aplikacji rozpoznawaniem twarzy.
@Sephic hej! Czy Twój telefon ma funkcję rozpoznawania twarzy?
Możesz to sprawdzić w Ustawieniach telefonu, w części dotyczącej biometrii. Dopiero gdy na Twoim telefonie ta funkcja będzie aktywna, a Twoja twarz zarejestrowana (wiem, ze to śmiesznie brzmi, ale w moim telefonie właśnie tak to nazwali 😉) będziesz mógł uruchomić te opcje na Allegro.
Dodatkowo z potwierdzenia biometrycznego w aplikacji Allegro skorzystasz, gdy:
masz na tym telefonie zainstalowaną odpowiednią wersję aplikacji Allegro:
@la_nika jak ustawić logowanie odciskiem palca .
moto g24, wersja Androida 13
Telefon posiada funkcję.
Twarz zarejestrowana.
Nawet nie jestem wstanie włączyć w aplikacji allegro biometrii bo od razu przenosi na odcisk linii papilarnych.
@Sephic ok, dzięki za info, podaj proszę, jaki masz model telefonu i którą wersję systemu. Zgłoszę to do zespołu, który zajmuje się aplikacją.
@Agent555 Otwórz aplikację Allegro i kliknij [moje Allegro] na dole ekranu.
Przejdź do zakładki Konto. W sekcji Bezpieczeństwo znajdziesz opcję Dane biometryczne. Kliknij [zmień] obok tej opcji.
Przesuń suwak przy opcji Logowanie, aby włączyć logowanie danymi biometrycznymi.
Dla bezpieczeństwa wpisz swoje hasło i login lub mejla, aby potwierdzić tożsamość.
Użyj odcisku palca lub skanu twarzy, aby potwierdzić nowy sposób logowania.
@la_nika udało się ustawiłem logowanie palcem. Dziękuję za pomoc
@Agent555 super! Do usług 😊
I wszystko się zgadza do momentu wpisania hasła, wpisuje login i hasło i automatycznie wywala mnie na odcisk linii papilarnych, nie ma możliwości ustawienia rozpoznawania twarzą
@Sephic podasz mi jeszcze model telefonu i która to wersja systemu? To przyspieszy sprawę, bo pewnie zespół od aplikacji o to zapyta w pierwszej kolejności 🙂
Galaxy a54 5g
Android 16
@Sephic dzięki! Dam znać, gdy otrzymam odpowiedź!