anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mix odzieży a mystery box – jak poprawić ofertę

Modilohurtownia
#7 Wielbiciel

Dzień dobry,otrzymałem informację, że moje ogłoszenie dotyczące sprzedaży mixów odzieżowych zostało usunięte, ponieważ zostało zakwalifikowane jako „mystery box” i mogło naruszać regulamin Allegro. Rozumiem, że klient powinien dokładnie wiedzieć, jaki produkt kupuje, i chcę dostosować swoje oferty tak, aby były zgodne zarówno z regulaminem, jak i przepisami prawa konsumenckiego.Sprzedaję paczki odzieżowe po 15 sztuk i do tej pory opisywałem je jako miks, ze zdjęciami poglądowymi. Chciałbym poprosić o wskazówki, w jaki sposób najlepiej edytować moje ogłoszenia, aby:klient miał pełną i rzetelną informację o tym, co znajduje się w paczce,zdjęcia miniaturek były zgodne z wymogami (białe tło, brak dodatkowych znaków i grafik),oferta nie była traktowana jako sprzedaż „mystery box”, tylko jako jasno opisana paczka odzieży.

Czy wystarczy, że w opisie podam szczegółowe informacje o rodzaju odzieży (np. koszulki, spodnie, kurtki), stanie (np. nowe / używane), przedziałach rozmiarowych, a do tego dołączę zdjęcia przykładowych zestawów, które faktycznie odzwierciedlają zawartość paczek?

Chciałbym sprzedawać w pełni zgodnie z zasadami Allegro i uniknąć sytuacji, w której oferty są usuwane. Będę wdzięczny za praktyczne wskazówki, jak najlepiej sformułować opisy i przygotować miniaturki, aby spełniały wszystkie wymogi.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

To nie ten portal. Niestety ale tu co tydzień coś się zmienia. Dzisiaj doprowadzisz do zgodności, za tydzień czy miesiąc znów wszystkie oferty będą do poprawy. Portal ma gdzieś stabilność sprzedaży...

sl-aw-ek
#18 Luminarz

@Modilohurtownia na allegro nie ma czegoś takiego jak "zdjęcia przykładowych zestawów" - oferta musi zawierać zdjęcia KONKRETNEGO ZESTAWU który jest oferowany. 

oznacz moderatorów

Modilohurtownia
#7 Wielbiciel

Chciałbym się upewnić, czy dobrze rozumiem. Jeśli zrobię zdjęcia konkretnego kartonu z odzieżą, oznaczę go swoim symbolem (np. A01), wystawię jako ofertę i w opisie podam dokładnie, ile i jakie elementy się w nim znajdują, to wtedy taka oferta będzie zgodna z regulaminem Allegro?

A kiedy ten karton się sprzeda, mogę edytować ogłoszenie, podmienić zdjęcia i opis na kolejny konkretny karton (np. A02)?

Czy taki sposób wystawiania jest akceptowalny, żeby uniknąć kwalifikacji jako „mystery box”?

oznacz moderatorów