Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Sprzedaję na allegro.pl gotowe okulary do czytania. Chciałabym wystawiać je również na innych rynkach, ale oferty są nieaktywne, ponieważ zagraniczne allegra nie mają takiej samej ścieżki kategorii jak na allegro.pl.
W jaki sposób zatem mogę sprzedawać swoje produkty na zagranicznych rynkach?
@ja-zoozia Podaj mi, proszę, pełną ścieżkę kategorii, w której wystawiasz oferty.
Zdrowie/ Korekcja wzroku/ okulary/ gotowe okulary
@ja-zoozia Dziękuje. Zweryfikuję Twoją sprawę i wrócę z odpowiedzią. 🙂
@ja-zoozia kategoria, którą podałaś, jest dostępna tylko na polskim rynku.
Zachęcam Cię do zapoznania się z artykułem odnośnie rynków zagranicznych:
"Zasady sprzedaży w każdym kraju nieco się różnią. Dodatkowo niektóre funkcje i kategorie, które znasz ze swojego rynku rejestracji, mogą być niedostępne na zagranicznych rynkach. Z kolei na rynkach zagranicznych mogą być dostępne funkcje i kategorie, które są niedostępne na Twoim rynku rejestracji."
Artykuł zawiera spis kategorii, które nie są dostępne na poszczególnych rynkach.
Musiałabyś zmienić kategorię w ofercie i upewnić się, czy jest też dostępna na Allegro.cz.
Pamiętaj, że nie możesz wybrać "byle jakiej" kategorii, bo zła kategoria może być sankcjonowana i oferta może zostać usunięta.
Nie mogę zmienić kategorii, bo tylko ona jest właściwa.
W jaki zatem sposób mogę sprzedawać gotowe okulary korekcyjne na zagranicznych rynkach?
@ja-zoozia Innego sposobu niż zmiana kategorii obecnie nie ma. Jeśli takiego rozwiązania nie możesz wprowadzić, nie będziesz mogła sprzedawać na zagranicznych rynkach.