Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, zaczęłam sprzedawać na allegro i pierwsza moja sprzedać napotkała problemy. W czasie wystawiania oferty koszt jaki miałam ponieść bransoletki która kosztuje 75 zł to 7,5 czyli 10 % od sprzedaży. Nie było mowy o kosztach całościowych czyli od przesyłki. Koszt całościowy z przesyłką jaki poniosła klientka to 83,50. Allegro naliczyło mi 8,35 zł prowizji do zapłacenia ! Druga kwestia to omyłkowo kliknięte dwie oferty kup teraz, finalnie została sprzedana tylko jedna, ponieważ po kontakcie telefonicznym ustaliłyśmy kolor i wybór jednej z nich. Poprosiłam klientkę o anulowanie płatności i wycofanie oferty. Pomimo iż mam informacje smsową, że klientka wycofała ofertę nadal nie mam informacji ani na maila ani w profilu allegro o wykonaniu przez nią tej czynności.
@Cacko_2010 Niestety to już kawałek czasu jak allegro nalicza prowizję od wysyłki. Tylko przy opcji Smart jej nie ma....
To jest bardzo niesprawiedliwe przecież ja nie zarabiam na przesyłce ja nawet jeszcze dopłacam z 2 zł, to chore, druga kwestia omyłkowego kliknięcia dwóch ofert klientka już godzinę temu wycofała ofertę a ja nie mam o tym nigdzie informacji.
A skąd wiesz że wycofała skoro nie masz informacji,kupujący ma kilka możliwości anulowania zakupu.
Tego nie wiem jakie ma możliwości, napisała smsa że wycofała zakup jednej z ofert. Może trzeba poczekać, kiedyś też sprzedawałam miałam taką sytuacje i allegro nie oddało mi zwrotu prowizji, bo klient nie wiedział gdzie wycofać, zgłosiłam brak wpłaty ale allegro i tak nie oddało mi prowizji, dlatego wycofałam się ze sprzedaży, nie chciałabym takiej sytuacji jeszcze raz. Po 7 dniach od sprzedaży można wystąpić z prośbą o zwrot prowizji za nieopłacony przedmiot ?
Cacko_2010 wszystko masz prawidłowo naliczone , czytaj regulaminy .
Jesteś sprzedawcą i uważasz że to sprawiedliwe ? Masz jakieś chody w allegro ?
@Cacko_2010 przecież jest informacja że jest to prowizja od darmowej dostawy, a zgodnie z regulaminem i cennikiem liczą łącznie z dostawą 🙂
Wystąp o zwrot prowizji na drugie kup teraz 🙂
Już to zrobiłam.
@Cacko_2010 Jeśli sprzedajesz na allegro, to czytanie regulaminów i aktualności jest w Twoim szeroko pojętym interesie;)
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Zgadzam się jednakże wszystkich regulaminów nie da się ogarnąć od razu jak dobrze zauważyłeś a może nie to jest moja pierwsza sprzedaż nie będę się zapoznawała z regulaminem jeśli jeszcze nic nie sprzedałam Teraz już się zapoznałam i dziękuje za uprzejme podlinkowanie. Pozdrawiam 😉
@Cacko_2010 Nie ma za co, również pozdrawiam:)
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄