Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, proszę o wyjaśnienie. Potwierdziłam tożsamość, wysłałam dokumenty, czekam już ponad tydzień. Allegro nie może tak długo zatrzymywać moich pieniędzy. Moje pieniądze powinny zostać mi wypłacone jak najszybciej, w przeciwnym razie będę zmuszona skierować tę sprawę do prawnika i rozwiążę ten problem inaczej!
@Client:102513183 czas weryfikacji jest zależny od operatora płatności. Proszę Cie o cierpliwość, postaram się ustalić, dlaczego weryfikacja trwa tak długo.
OK, czekam na informację od Pani
@Client:102513183 otrzymałam informację, że operator PayU przesłał do Ciebie wiadomość z prośbą o dodatkowe informacje w sprawie przeprowadzanej weryfikacji danych. Jeśli nie odnajdziesz maila w swojej skrzynce, napisz do nas przez formularz.
Status "Oczekuje na przeniesienie" dotyczy natomiast innej kwestii - migracji danych do Allegro Finance, na którą wyraziłeś zgodę.
@RaBarbar_ka może gdyby działało info i po najechaniu myszką wyświetlała się informacja, to by nikt nie pytał🤔
Nie mam żadnego maila od operatora płatności. Dlaczego Pani pisze, że wysłali do mnie wiadomość, skoro tego nie zrobili? Napisałem przez formularz, proszę o pilną odpowiedź. Sprawa trwa bardzo długo, allegro zatrzymuje moje pieniądze i nie chce je wypłacać!
@Client:102513183 odpisaliśmy ci w wiadomości mailowej 🙂
Co dokładnie oznacz status (Oczekuje na przeniesienie). Migracja danych do allegro finance ? Co to oznacza, że moje środki w dowolnym momencie mogą być zablokowane i nie wypłacane przez allegro?
@Client:102513183 chodzi o to, że Allegro planuje samo zarządzać naszymi pieniędzmi, w tej chwili płatnościami zajmują się zewnętrzni operatorzy, ale wkrótce ma się to zmienić
Właśnie, zarządza w ten sposób - czyli blokuje wypłaty i trzyma moje pieniądze u Siebie, jestem pewna, że to nie jedyny taki przypadek. 1. Status allegro finance (oczekuje na przeniesienie) i Wypłaty PayU (wstrzymane), czy to jest powiązane jedno z drugim ? 2. Jeśli mam status PayU (wstrzymane), to - automatycznie się zmienia na (oczekuje ne przeniesienie) Allegro finance, tak czy nie ?
@Client:102513183 jedno z drugim nic nie ma wspólnego. PayU, to zewnętrzny operator i to on Ci przetrzymuje pieniądze, ale wkrótce jak zostaniesz przeniesiony, to Allegro będzie zarządzało Twoimi pieniędzmi.
Wyczytałam, że trzeba wypełnić formularz, który znajdę w mailu. Czy mogę prosić o przesłanie formularza ?
@Client:102513183 obecnie na allegro mamy trzech operatorów płatności: PayU; Przelewy24 oraz Allegro Finance. Wkrótce zostanie tylko ten trzeci operator. Więc aby mieć możliwość wypłaty środków konieczne jest wyrażenie zgody na migrację danych do Allegro Finance. W tym artykule znajdziesz informacje na ten temat
Ok. 1. Gdzie mogę wyrazić zgodę na przeniesienie danych do allegro finance. 2. Kiedy to się stanie? Automatycznie po jakimś terminie, albo jeśli dzisiaj wyrażę zgodę na przykład, to będzie zaraz przeniesione ?
@Client:102513183 kiedy to się stanie, to nawet najstarsi górale nie wiedzą😉, a samo wyrażenie zgody nie oznacza natychmiastowego przeniesienia, u mnie ten napis, to już chyba z pół roku wisi