anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę wypłacić środków, bo "Oczekuje na przeniesienie"

Client:102513183
#8 Zapaleniec#

Witam, proszę o wyjaśnienie. Potwierdziłam tożsamość, wysłałam dokumenty, czekam już ponad tydzień. Allegro nie może tak długo zatrzymywać moich pieniędzy. Moje pieniądze powinny zostać mi wypłacone jak najszybciej, w przeciwnym razie będę zmuszona skierować tę sprawę do prawnika i rozwiążę ten problem inaczej! 

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@Client:102513183 czas weryfikacji jest zależny od operatora płatności. Proszę Cie o cierpliwość, postaram się ustalić, dlaczego weryfikacja trwa tak długo. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

OK, czekam na informację od Pani 

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@Client:102513183 otrzymałam informację, że operator PayU przesłał do Ciebie wiadomość z prośbą o dodatkowe informacje w sprawie przeprowadzanej weryfikacji danych. Jeśli nie odnajdziesz maila w swojej skrzynce, napisz do nas przez formularz.  

Status "Oczekuje na przeniesienie" dotyczy natomiast innej kwestii - migracji danych do Allegro Finance, na którą wyraziłeś zgodę.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@RaBarbar_ka  może gdyby działało info i po najechaniu myszką wyświetlała się informacja, to by nikt nie pytał🤔

alll.png

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Nie mam żadnego maila od operatora płatności. Dlaczego Pani pisze, że wysłali do mnie wiadomość, skoro tego nie zrobili? Napisałem przez formularz, proszę o pilną odpowiedź. Sprawa trwa bardzo długo, allegro zatrzymuje moje pieniądze i nie chce je wypłacać! 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Client:102513183 odpisaliśmy ci w wiadomości mailowej 🙂 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Co dokładnie oznacz status (Oczekuje na przeniesienie).  Migracja danych do allegro finance ? Co to oznacza, że moje środki w dowolnym momencie mogą być zablokowane i nie wypłacane przez allegro? 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@Client:102513183  chodzi o to, że Allegro planuje samo zarządzać naszymi pieniędzmi, w tej chwili płatnościami zajmują się zewnętrzni operatorzy, ale wkrótce ma się to zmienić

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Właśnie, zarządza w ten sposób - czyli blokuje wypłaty i trzyma moje pieniądze u Siebie, jestem pewna, że to nie jedyny taki przypadek.  1. Status allegro finance  (oczekuje na przeniesienie) i Wypłaty PayU (wstrzymane), czy to jest powiązane jedno z drugim ? 2.  Jeśli mam status PayU (wstrzymane), to - automatycznie się zmienia na (oczekuje ne przeniesienie) Allegro finance, tak czy nie ? 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@Client:102513183  jedno z drugim nic nie ma wspólnego. PayU, to zewnętrzny operator i to on Ci przetrzymuje pieniądze, ale wkrótce jak zostaniesz przeniesiony, to Allegro będzie zarządzało Twoimi pieniędzmi.

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Wyczytałam, że trzeba wypełnić formularz, który znajdę w mailu. Czy mogę prosić o przesłanie formularza ?

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Client:102513183 obecnie na allegro mamy trzech operatorów płatności: PayU; Przelewy24 oraz Allegro Finance. Wkrótce zostanie tylko ten trzeci operator. Więc aby mieć możliwość wypłaty środków konieczne jest wyrażenie zgody na migrację danych do Allegro Finance. W tym artykule znajdziesz informacje na ten temat

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Ok. 1. Gdzie mogę wyrazić zgodę na przeniesienie danych do allegro finance. 2. Kiedy to się stanie? Automatycznie po jakimś terminie, albo jeśli dzisiaj wyrażę zgodę na przykład, to będzie zaraz przeniesione  ?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@Client:102513183  kiedy to się stanie, to nawet najstarsi górale nie wiedzą😉, a samo wyrażenie zgody nie oznacza natychmiastowego  przeniesienia, u mnie ten napis, to już chyba z pół roku wisi

oznacz moderatorów