anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę wyslac sprzedanego przedmiotu przez allegro

ekaczmarek01
#7 Wielbiciel

Kupujący wybrał płatność przy odbiorze. Dlaczego nie mogę wysłać przedmiotu przez Allegro w takiej sytuacji?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ekaczmarek01 na allegro lokalnie taką opcję wysyłki wysyłasz ja własną rękę. Np u jakiegoś przewoźnika lub przez brokera kurierskiego. Nie zapomnij wstawić pobrania na liście.

oznacz moderatorów

ekaczmarek01
#7 Wielbiciel

Ok, ale jeśli inpost nie ma takiej opcji aby wybrać płatność przy odbiorze? 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ekaczmarek01 Musisz nadać innym przewoźnikiem (po wcześniejszym uzgodnieniu z kupującym).

oznacz moderatorów

ekaczmarek01
#7 Wielbiciel

Ok, a jeśli chciałabym jednak wysłać przez inpost (jest mi po prostu najwygodniej)? 

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ekaczmarek01 

To masz dwie opcje:

Pierwsza. Zakładasz konto na menedżerer paczek (https://manager.paczkomaty.pl/) i tam możesz utworzyć etykiety Inpost Kurier i Inpost Paczkomat z opcją pobranie.

Druga. Wysyłka przez brokera typu Furgonetka czy Sendit. Podajesz dane przesyłki i z listy firm wybierasz Inpost. Zazwyczaj wychodzi, ale na kasę czeka się nawet do 14 dni (w najtańszej opcji usługi pobranie).

W obu przypadkach musisz wydrukować etykietę. Nie ma możliwościu nadania przesyłki pobraniowej bez etykiety.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ekaczmarek01 najlepiej skorzystać z jakiegoś brokera np. sendit, furgonetka, epaka

oznacz moderatorów